Ma 03-12-2018: Toornsmit 88 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 11, uit tegen Toornsmit 88 in Markelo. Zowaar, zowaar, we begonnen de wedstrijd met de tweede winst in de round robin van dit jaar. Vast van plan om deze positiviteit door te trekken, werden we snel wakker geschud: Pat verloor zijn single van een goed spelende Henk Oosterkamp. Daarna gooide Dennis echter alles in de strijd om ons weer de juiste kant op te krijgen en dat leverde resultaat op: een 2-1 voorsprong en een afgematte Dennis. Tim en Maikel wouden vervolgens niet onderdoen en wonnen ook hun singles. Koppels waren vervolgens allemaal voor ons, behalve de laatste.... Einduitslag een goede 7-2 overwinning en ook een gezellige avond met de keerls van Toornsmit. Bijzonderheden: Pat 3x 180, Tim 2x 180, Maikel 1x 180 en Harm 1x 180.


BEKER Ma 26-11-2018: UDI dart - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Voor de 3e bekerronde mochten we weer eens naar de kantine van voetbalvereniging UDI in Enschede, waar dus ook gedart wordt. Onze tegenstanders hadden niet al teveel vertrouwen in een succesvolle afloop en waren vooral gefocust op de wedstrijd van FC Twente. laten we het zo zeggen, Twente is weer drie punten dichter bij de titel en na 21 gewonnen legs op rij waren wij behoorlijk overtuigend door naar de volgende bekerronde.
Bijzonderheden: Dennis een HF 116, Tim 1x 180 en een HF 109 en Maikel een HF 101.


Ma 19-11-2018: Jackpot 1 - Vosta

geschreven door: Capo

De 10e speelronde alweer en we kregen de koploper van de eredivisie Vosta 1 op visite. Soms kun je dingen niet helemaal verklaren, maar op de één of andere manier halen we bijna altijd goede resultaten tegen deze tegenstander.
Anyweg, we begonnen weer ouderwets aan deze wedstrijd, een slechte round robin van onze kant zorgde meteen voor een 0-1 stand.
Daarna mocht Patje de singles aftrappen en dat deed hij voortreffelijk. Hij speelde tegen Frank Schasfoort en met veel hoge scores en goed checkwerk zorgden voor een gemiddelde van 28 per pijl en weer een gelijke stand. Als nummer twee kwam Dennis aan de oche en die speelde tegen en eigenlijk ook met Dannie Steghuis. Dennis ramde hem grotendeels van het bord, maar had even een dipje na de derde leg. Desalniettemin won hij met 4-1 en liet weer zien dat als het een beetje loopt bij hem, dat het dan ook echt hard gaat. Tim gooide vervolgens tegen Kevin Wensink en hoewel Tim niet eens zijn beste spel liet zien, was het genoeg om te winnen en daarmee werd het 3-1 voor ons. De laatste single werd gegooid tussen Harm en Marco Libbers. Deze partij was heel wisselvallig, een slechte leg werd opgevolgd door een goede leg, waarna er weer een slechte leg volgde, die weer werd opgevolgd door een goede. Gelukkig was Harm goed met uitgooien, want daardoor werden zowel de goede als de slechte legs gewonnen en werd het 4-0. Tussenstand na de singles werd daarmee 4-1 voor ons.De koppels begonnen ook gunstig voor ons: Pat en Dennis wonnen hun eerste koppel vrij makkelijk, hoewel het niveau niet heel goed was. Tim en Harm kwamen in hun koppel eerst met 2-0 achter, maar lieten veerkracht zien, door dit koppel alsnog te winnen met 3-2. Tussenstand was op dat moment 6-1 en dat zorgde bij ons toch voor wat minder scherpte en dat resulteerde in twee verloren laatste koppels. Einduitslag 6-3 voor ons en historisch gezien betekent dit dat Vosta weer kampioen wordt :)
Bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 104 en Tim 1x 180 en een HF 117.


Ma 12-11-2018: Buytenplaats - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Voor de 9e wedstrijd in het seizoen mochten we naar De Buytenplaets in.... Nou, op de navigatie staat Enschede, maar het was ergens op een camping meer in de buurt van Boekelo. Een belangrijke wedstrijd omdat De Buytenplaets net iets hoger staat op de ranglijst, dus we probeerden weer wat te klimmen.
We begonnen weer met de round robin en het wonder is geschied: na 8 verliespartijen in de RR dit jaar werd er voor het eerst gewonnen en wel met 5-0. Een 1-0 voorsprong was een feit. Pat gooide daarna de eerste single en dat was een mooie pot. Hij begon als een speer met een 16- en een 13-darter. Daarna werd het wat minder... Het werd uiteindelijk 3-3 en een zenuwachtige laatste leg ging uiteindelijk toch naar Pat. Hoppa, een 2-0 voorsprong. Dennis kwam daarna aan de beurt, alleen dit was niet alleen letterlijk het geval, maar ook figuurlijk. Zijn tegenstander gooide een hele strakke wedstrijd, scorend goed en met checken werd ook niet veel gemist. Helaas zorgde dit dus voor een 2-1 tussenstand. Als derde single kwam Maikel aan de oche en die maakte er een dikke winstpartij van en zorgde voor de 3-1. Als laatste mocht Harm zijn single gooien en die had het zwaar. Het liep niet echt lekker en de dubbels eigenlijk helemaal niet. Na een 3-1 achterstand kwam hij terug in de partij: 3-1 werd 3-2, 3-2 werd 3-3 en in de laatste leg trok hij aan het langste eind. Niet goed , maar wel een punt erbij: 4-1. De koppels werden weer begonnen door Pat en Dennis en die openden goed, maar verslapten. Het werd daardoor 2-2 en in de laatste leg gooiden de boys van De Buytenplaets gewoon beter dan wij en hierdoor ging het eerste koppel verloren. Daarna twee keer het koppel Maikel en Harm. Scoorde de ene goed, checkte de ander en de mindere scores van de ene werden daarna weer opgevangen door goede scores van de ander. Het werd daardoor eerst vrij makkelijk 5-2 en vervolgens ook nog 6-2. Pat en Dennis zorgden voor een fijne afsluiting met het zevende punt. Een lekkere 7-2 overwinning!


Ma 5-11-2018: Jackpot 1 - Kremer 5

geschreven door: Mr Bean

Achtste speelronde: Thuis tegen de boys van kremer 5 was het zaak om wat punten te sprokkelen. Ondanks dat Kremer 5 zonder meneer Kist kwam hadden ze een sterk team op de been. De RR zit met de week verbetering in...er werden echter weer wat dubbels gemist, maar toch moest be 9e leg de beslissing brengen. Stoeten was net iets scherper dan Tim en weer ging de RR Verloren....we komen dichterbij...er gaat nog een RR gewonnen worden dit seizoen :)
De singels werden afgetrapt door Patrick en Stoeten. Een partij die lekker voor het oog was ...patrick liet zien dat de vorm op de maandag stijgende is. Echter was Stoeten hem met zijn hoge scores net iets te machtig..het werd 2-4. Darna was het de beurt veur het lange end uut Aalten...tegen Jacob Brink leek hij makkelijk naar 3-0 te lopen...maar weer strok hij aan zijn Bom koortje en liet Jacob terug in de wedstrijd. Pas op 3-3 leek Dennis zich wat te hebben hersteld en maakte het keurig af.
Als 3e mocht Mister Nuchter aantreden tegen Cor Zorgdrager...Cor is een stabiele speler, maar dat leek onze junior niks uit te maken...vrij gemakkelijk wlste hij er met 4-1 overheen en ook hij laat zien dat de vorm langzaam aan het terugkeren is...en in dit seizoen lijkt dat van harte welkom. Als laatste mocht onze meest stabiele speler dit seizoen...Tegen Bennie Gerrits zou het niet gemakkelijk worden. Beide heren wisselden goede scoren af met met mwaaa scores...degene die het beste profiteerde was Tim en die won met 4-3. De koppels werden afgetrapt door het ervaren duo Te Kloese/Blansjaar. Scorend ruim de betere...dubbels stuk minder en de koppel werd onnodig weggegeven. Tim en Maik moest de voorsprong weer zien te pakken tegen Cor en Bennie...het ging tot de laaste leg en daar waren de Jp-ers sterker en pakten de winst. Pat en Dennis waren inmiddels weer opgekrabbeld en klaar voor de koppel. Dit lieten ze zien...snel op 2-0 voor...toen wat zond in de motor, maar gelukkig wist Pat nog net die winnende dubbel te vinden voor 3-1. BAM de winst was binnen (5-3). Er was nog 1 punt te verdelen...Tim en Maik tegen Stoeten en Brink. Ook deze ging tot het gaatje en de benzine was bij alle heren duidelijk op. Op 2-2 kregen beide koppels meerdere wedstrijdpijlen, maar uiteindelijk was maik de koelste en trok de trekker over.
Een 6-3 overwinning op een sterke tegenstander. Gezien de resultaten van de onderste teams deze week was dat een zeer gewenst resultaat. Het gaat de goede kant op, maar we zullen toch iets stabieler de avond door moeten en iets meer power moeten laten zien als we echt weer tegenstanders over de knie willen leggen.

Bijzonderheden:
Dennis 1x 180, Tim 1x 180, Michael Stoeten 3x 180, Jacob Brink 116 finish, Bennie Gerrits 1x 180


Ma 29-10-2018: Kremer 4 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Zevende speelronde, uit naar Vroomshoop tegen de keerls van Kremer 4. Café Kremer was stamp- en stampvol, dus het was een beetje kroeperi-je. Nog steeds hebben we dit jaar geen round robin gewonnen.... Ook deze keer werd er weer verloren en begonnen we met een 1-0 achterstand. Pat had daarna een behoorlijk makkelijk potje en maakte er 1-1 van. Maikel begon wat minder, maar vond daarna zijn ritme en haalde een mooie overwinning en nog mooier, voor ons de 2-1 voorsprong. Tim gooide vervolgens een goede pot en zorgde voor een terechte 3-1. Als laatste Harm en die wisselde hele goede scores af met hele beroerde. Een tussenweg zat er niet in zeg maar. En dat kostte hem toch de kop: tussenstand 3-2. Pat gooide samen met Harm de eerste koppel en goede scores van Pat, met goed finishen van Harm zorgde voor een snelle 3-0 en daarmee de 4-2. Tim en Maikel mochten daarna twee potjes achter elkaar en de eerste was een tenenkrommende: eigenlijk de hele pot net iets beter (ondanks een HF 160 tegen) en in de laatste leg gooide de tegenstander 46 uit met D10-S6-D10... Huh, echt waar? Op de één of andere manier krijgen we dit seizoen elke keer dit soort dingen tegen, maar we gaan er nog steeds van uit dat dit een keer afgelopen is. Anyweg, het werd 4-3 hierdoor. Het volgend potje leverde de jonge honden echter geen enkel probleem op en daarmee werd het 5-3. In de laatste partij was het heel gelijkopgaand, maar wist Kremer elke kansje af te maken terwijl wij ze lieten liggen, daardoor de eindstand een 5-4 winst, maar toch met de smaak in de mond van 'dit had best iets meer kunnen zijn'.... Bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 111, Maikel 1x 180 en een HF 116 en Tim 3x 180.


Ma 22-10-2018: Jackpot 1 - Holthuis 4

geschreven door: Capo

Ronde 6 en thuis tegen nieuwkomers Holthuis 4, die uit het verre Westerhaar moesten komen. Voor de wedstrijd moesten we al een bittere pil slikken, omdat Tim moest afhaken wegens een blessure. Hopelijk is het niets ernstigs en is Tim er weer snel bij, want hij werd behoorlijk gemist.
RR was weer niet zo goed, nu werd het wel een 5-4, maar helaas kon Patje de beslissende leg niet winnen. Dus weer 1-0 achter. Daarna gooide Pat de eerste single en dat leek niet goed te gaan, totdat er bij de tegenstander ook zand in de motor kwam. Hierdoor knokte Pat zich terug in de wedstrijd en wist deze nog te winnen. Daarna Dennis en die trok per ongeluk aan het koordje van zijn eigen bomgordel en blies zich op... Harm kreeg daarna de beste speler van de avond tegen zich: scorend goed en finishend zelfs nog beter. Geen poot aan de grond en daarmee een 3-1 achterstand. Maikel gooide de laatste single en die kreeg het niet al te moeilijk en maakte er gedecideerd 2-3 van. Eerste koppel Pat en Dennis (die we weer bij elkaar geplakt hadden) en dat ging goed: 3-3. Maikel en Harm daarna en dat verliep niet volgens plan, want die tegenstanders begonnen plots wel goed te gooien, terwijl dat uit het niets kwam. 3-4 dus. Daarna Dennis en Pat weer en die maakten er snel en goed 4-4 van. Alleen was daarmee de koek ook op, want het laatste koppel was weer terecht voor Holthuis. Conclusie: een vervelende 5-4 nederlaag, maar ook terecht.
Bijzonderheden: Pat 2x 180, Dennis 1x 180 en Harm 1x 180. En Tim beterschap!


Ma 15-10-2018:BEKER More Friends - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Bekerronde 2: in Enschede tegen More Friends. Mooie locatie, leuke tegenstanders en een 9-0 overwinning. Eerlijk gezegd, de grootste complimenten zijn er voor More Friends. Ondanks de uitslagen van alle potjes, vochten ze voor elke leg en voor elk punt. En ze speelden met vlagen echt wel goed. Desalniettemin, het verschil tussen ere- en 4e divisie is wel wat te groot. Dennis en Harm gooiden nog een 13- darter in de koppels en Tim een 180 in de bierronde (zoveel leuker dan een round robin :-)). Supergezellige avond en we wensen More Friends alle succes dit seizoen!


Ma 08-10-2018:De Stam 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 5: de derby tegen De Stam in Winterswijk. De overwinning van vorige week smaakte naar meer en daar moesten we gisteravond dan vervolg aan geven. Echter, we begonnen weer eens heel matig met de round robin, waardoor we uiteraard weer met 1-0 achter kwamen. Maarrrr, in de singels werden de ruggen gerecht! Eerst bracht Patrick de 1-1 op het bord, het was niet fraai wat we te zien kregen, maar een punt is een punt. Daarna kwam onze Mopperkoning aan de oche. Dennis had koorts, maar was ook met gooien 'on fire'. Het ging beter en beter en makkelijker en makkelijker. Hoogtepunt was de HF 153 waarmee de tegenstander compleet geknakt werd. Vervolgens Tim die hele goede legs afwisselde met matige. Gelukkig werd een mindere leg ook in winst omgezet, waardoor hij wel de winst binnen hengelde. Tot slot onze Benjamin (Maikel dus). Die heeft nog niet de vorm die hij had aan het eind van vorig seizoen, maar gisteren liet hij mentaliteit zien. Hij knokte zich in de partij en aan het eind won hij ook terecht. Hierdoor stonden we 4-1 voor en moesten we wennen aan deze luxe. De koppels werden een ander verhaal helaas. In plaats van het doorstomen naar een hele grote overwinning, werden vele kansen gemist. Scorend was het zeker niet slecht, maar dubbels raken ho maar. Alleen Tim en Maikel wisten een punt te halen en de andere drie koppels gingen een beetje onnodig verloren.

Desalniettemin, we hebben weer gewonnen en klimmen langzaam naar boven op de ranglijst.
Bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 112, Dennis een HF 153 en een 15-darter, Tim 2x 180 en Maikel 1x 180.


Ma 01-10-2018:Jackpot 1 - Smitties

geschreven door: Capo

4e speelronde thuis tegen de Deldense Smitties. Het was de vraag of het 1e de rug kon rechten na de eerste 3 rondes deze competitie. En aan het eind van deze avond was het antwoord op deze vraag een ja.
De round robin begon matig, waardoor we eigenlijk onnodig elke keer achterliepen: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4. Helaas verloren we de laatste leg en ook het punt... 1-0 achter dus.
Pat begon daarna de eerste single en dat was een redelijk potje. Pat was niet best maar zijn tegenstander helemaal niet en daardoor werd het 1-1. Harm gooide daarna een goede pot, waarin we voor het eerst deze competitie een voorsprong pakten: 2-1. Tim bouwde de voorsprong uit naar 3-1 en tot slot had Maikel de moeilijkste tegenstander en verloor deze door een 13-darter tegen. 3-2 voorsprong dus na de singles.
Dennis kwam erin voor de koppels en hij gooide samen met Pat. Dat leverde in de eerste koppel een punt op. Tim en Harm kregen daarna de mogelijkheid om de 4-2 voorsprong te vergroten en dat gebeurde ook. Tim begon namelijk weer ouderwets te stampen en daar kon Smitties te weinig antwoord op geven. 5-2. En daarmee ook de eerste winstpartij van het seizoen :) Het derde koppel verliep voor Pat en Dennis wat minder, waardoor het helaas 5-3 werd. In het laatste koppel werd het niet echt spannend, Tim en Harm maakten er vrij vlot 3-0 van en daarmee is de einduitslag 6-3 geworden.
Dit voelt toch een stuk beter als al die potjes daarvoor en nou is het zaak dit vast te houden en er is ook nog ruimte voor verbetering!
Bijzonderheden: DENNIS heeft een 180! Pat een HF 120, Harm 1x 180 en 1x 171 en Tim 2x 180.


Ma 17-09-2018:Jackpot 1 - XXXXXXL Boys

geschreven door: Capo

Tweede wedstrijd van het seizoen, thuis tegen de heel veel XL Boys uit Almelo. Na de zeperd van vorige week wouden we graag resultaat halen, maar dat is weer niet gelukt.... Round Robin werd verloren, daarna de singles: Dennis gooide vooral tegen zichzelf en ook dat won hij niet. Kansloze nederlaag en een 0-2 stand. Pat mocht daarna tegen Fabian Roosenbrand en hoewel Pat redelijk gooide, was hij ook kansloos. Tim gooide daarna een behoorlijke pot tegen Boyd Hoevenberg en zette daarmee ons eerste punt op het bord. Maikel kon voor de aansluiting zorgen, maar kwam wat traag uit de startblokken en dat kostte hem aan het eind toch de kop. 4-1 achter. De koppels waren vier keer hetzelfde, vier keer ging het gelijk op en aan het eind verloren we met 3-2... Weer een 8-1 aan de broek en we moeten snel weer de focus krijgen om voor elk puntje hard te knokken.
Bijzonderheden: Pat 1x 180, Maikel 2x 180 en Tim 2x 180 en een HF 100.


Ma 10-09-2018:Toppertje 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

1e speelronde na een zomer lang trainen en.... Een valse start. Het was niet best van onze kant en vooral in de koppels konden we niet doordrukken op de belangrijke momenten. Harm zorgde voor het enige puntje door in zijn single van Dennie Olde Kalter te winnen. 8-1 aan de broek en we moeten snel beter.

Bijzonderheden: Pat 1x 180, Tim 2x 180 en Harm 1x 180 en een HF 100.


Ma 07-05-2018: Jackpot 1 - Smitties

geschreven door: Capo

26e en laatste speelronde: thuis tegen nieuwkomer Smitties uit Delden, een leuk team en absoluut een aanwinst voor de eredivisie. Voor beide teams staat niets meer op het spel, behalve dan de eer natuurlijk.
Gisteren konden we weer eens zien dat de ene week de andere niet is. We wonnen door veel gemiste dubbels van de Smitties en scherp checkwerk van onze kant, vrij soepel de round robin met 5-1 en namen daardoor een 1-0 voorsprong.
Daarmee leek het alsof we rechtstreeks in de Twilight Zone terecht kwamen, want na de round robin liep alles anders dan op voorhand verwacht. Patje gooide de eerste single en dat was niet best. Een kansloze nederlaag en een 1-1 tussenstand. Daarna Harm en die was de hele avond goed, won zijn single overtuigend met 4-1 en zorgde voor een 2-1 voorsprong. De trouwe lezers weten dat daarna Tim en Maikel nog aan de beurt komen en dat dit in het algemeen een hoop punten oplevert. Nou..... nee dus. Tim was net even een stukje minder dan normaal en zijn tegenstander gooide een hele goede pot met sterke finishes. Gevolg een 2-2 stand. Maikel was vervolgens ook wat minder en kon zijn single niet winnen. Stand na de singles een 2-3 achterstand...
Eerste koppel Pat en Harm en die kwamen met 2-0 achter. Het begon er wat donker uit te zien, maar dat is ook het moment dat de overlevingsdrang weer wordt ingeschakeld en de ruggen gerecht worden. Het 2-1, 2-2 en in de laatste leg kregen we wat hulp van de tegenstanders, waardoor Harm toch een poging kon wagen op 52 en dit ging met twee pijlen uit. Stand weer gelijk en de wedstrijd werd gekanteld.
Tim en Maikel wonnen daarna makkelijk hun eerste koppel en Pat en Harm wonnen hun tweede koppel ook redelijk simpel. Laatste koppel Maikel en Dennis, die goed inviel voor Tim. Nog ene punt erbij en een einduitslag van 6-3.
Een mooi eind aan een goed seizoen waarin we op korte afstand van de nummers 3 en 4 op een goede 5e plek op de ranglijst eindigen. Nu nog beker gooien en kijken wat dat ons brengt!

Bijzonderheden: Pat 2x 180, Tim 2x 180 en Harm 4x 180.


Ma 30-04-2018: Polar Bears - Jackpot 1

geschreven door: Capo

speelronde 25: uit naar Polar Beer Express in café De Verdieping in Haaksbergen. Al jarenlang een min of meer vaste tegenstander van ons in de eredivisie en daar lijkt nu toch een eind aan te komen.... Polar Beer Express (voorheen Game on, The Incredibles of De Lefgoozers) staat op het punt van degraderen en om er kort over te zijn, dat heeft ons niet weerhouden om onze sportieve plicht te doen. We begonnen de avond weer met de round robin en deze werd in de beslissende 9e leg door ons gewonnen, door ons Aaltense IJskonijn, bij wie de antivries door de aderen loopt en die het woord spanning niet kent. De oplettende lezer snapt het wel, het gaat hier natuurlijk over Dennis. Nadat hij de 1-0 op het bord had gezet, gooide Dennis ook de eerste single en dat deed hij goed, waardoor het al snel 2-0 werd. Natuurlijk had onze lange perfectionist wel een paar verbeterpuntjes bespeurd tijdens zijn partij, maar een punt is een punt. Daarna Patje, die na een week Plopsaland, weer stond te popelen om te knallen en dat plan ging in duigen op. Haperende motoriek en een a-typische dikke nederlaag, die we dit seizoen amper hebben gezien bij onze veurzitter. Een week lang in de ballenbak is dus kennelijk niet bevorderlijk voor het pijlen gooien. Daarna waren onze jonge honden weer aan de beurt, namelijk Tim en (tromgeroffel) onze jarige Maikel. Tim stampte weer eens lekker naar een overwinning en daarna gaf Maikel zichzelf het beste kado wat je kunt krijgen, namelijk een lekkere winst. Tussenstand na de singles 4-1 voor ons. Vervolgens de koppels en daarbij viel Harm in voor Pat. Gekozen werd voor het koppel de jonge honden en het koppel grijs en wijs. Grijs en wijs, oftewel Dennis en Harm, gaven de tegenstanders eerst het gevoel dat er nog iets te halen was. 2-0 achter in legs, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Eerst de 1-2, daarna de 2-2 en in de laatste leg een 17-darter, waarin 701 werden weggepoetst in double quick time (180-180-85-140-76 en 40 uit in twee pijlen). Tegenstander gedesillusioneerd. Vervolgens Tim en Maikel en die twee zijn al tijden een genot om naar te kijken (wat darten betreft dan he :) Tweemans-sloopbedrijf liet niets heel van hun tegenstanders, ondanks dat ze lastig gevallen werden door een overenthousiaste schrijver :) Dennis en Harm zorgden als slotstuk voor het 8e punt en daarmee de 8-1 einduitslag. Helaas betekent dat daarmee de Polar Beer Express definitief de verkeerde wissel pakt en daarmee op het spoor naar de 1e divisie terecht komt. Wij hopen dat deze keerls weer snel terug kunnen komen in de eredivisie! Bijzonderheden: Tim 1x 180, Harm 1x 180, Dennis 3x 180 (!!!) en Maikel die er lafjes 4 180-ers in mikte...


Ma 23-04-2018 BEKER: Jackpot 1 - Buurmannetjes 1

geschreven door: Capo

Bekerronde 6, oftewel de laatste 16, thuis tegen de Buurmannetjes 1 uit Goor. Voor ons is het weer even schakelen, geen round robin om mee te beginnen, maar het vooruitzicht om weer eens een ouderwetse bierronde te mogen spelen. Dennis trapt af en doet dat goed. Ondanks wat gemopper dat niet alles gaat zoals hij in zijn hoofd heeft zitten, wint Dennis en zet een 1-0 voorsprong op het bord. Maikel heeft het in de partij daarna moeilijk... Vooral met checken, want scorend is het al weken prima. Hierdoor geen dikke overwinning maar een spannende 3-2 winst, terwijl het ook zo maar 2-3 had kunnen zijn. Maar anyweg, toch een fijne 2-0 voorsprong. Tim kwam daarna aan de oche en die kwam moeilijk los. Hierdoor ook weer een spannende pot, waarin Tim gelukkig in de laatste leg het verschil maakte en er 3-0 van maakte. Harm mocht de laatste single gooien en die trof de beste speler van de Buurmannetjes. Harm kwam er niet aan te pas en moest lijdzaam toezien dat de 3-1 genoteerd kon worden... Vervolgens de koppels en we waren een beetje verbaasd dat de Buurmannetjes de koppels niet helemaal evenwichtig verdeeld hadden. Dennis en Maikel maakten er eerst 4-1 van en daarna mochten Tim en Harm het weer proberen en zij misten heel veel pijlen op de dubbels. Leg 1 werd daardoor verprutst, leg 2 ook en in leg 3 gooiden de tegenstanders een hele goede leg, waardoor het ook klaar was. Tussenstand 4-2. Dennis en Maikel konden daarna ook ditzelfde koppel van de Buurmannetjes ook niet stoppen en werd het 4-3. Tja, dan ontstaat er toch een beetje twijfel... Het zou toch niet? Nou, nee dus. Tim en Harm lieten daarna zien dat als het moet, het ook lukt. Een duidelijke 3-0 en daarmee werd het 5-3 en was de winst binnen. Vervolgens hebben we nog de bierronde gegooid en daarin namen we een dikke voorsprong en die gaven we ook niet weg. Einduitslag 6-3 en op naar de laatste 8 in Hengelo! Bij deze zeker wel de complimenten voor de Buurmannetjes, want die hebben er echt een wedstrijd van gemaakt en na de wedstrijd was het ook heel gezellig met deze toppers uit Goor. Bijzonderheden: Harm 1x 180, Maikel 2x 180 en Tim 2x 180 en een HF 151.


Ma 16-04-2018: Excelsior - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 24: uitwedstrijd in Rijssen tegen Excelsior '31. Waar Excelsior min of meer uit de hemel betekent, keken wij afgelopen avond af en toe vertwijfeld naar boven. Een beetje hulp van bovenaf bij het gooien van dubbels was namelijk heel fijn geweest. Maar ja, wat goddelijke ondersteuning vragen in Rijssen is hetzelfde als Duits publiek te vragen om Max Hopp uit te fluiten in plaats van jou.... Mocht niet baten dus.
In de Round Robin waren we beter, kwamen 4-2 voor en daarna viel de motor stil. Op de dubbels dan wel te verstaan. Resultaat, 5-4 verlies en dus 1-0 achter.
Eerste single: ons lange end (Dennis dus) tegen het nog langere end dat Henry Smit heet. Dennis gooide scorend echt een goede pot, maar kon geen dubbel kopen. Heel frustrerend zo'n verliespartij die heel onverdiend aanvoelt... Maar eens zal de gifbeker leeg zijn en dan knalt Dennis iedereen van de plaat. Pat gooide daarna een goede single, had ook niet veel tegenstand, maar won wel dik verdiend ons eerste puntje van de avond. Tim had de sloopmodus weer aan staan in zijn single en trok daarna snel de stand gelijk.
Maikel dacht er niet veel anders over als Tim en liet weinig heel van zijn tegenstander. Dus na de singles stonden we 3-2 voor. Vervolgens de koppels en daarin werd eerst verloren door Dennis en Pat, weer door het niet gooien van de dubbels... 3-3 dus. Daarna was het Tim en Maikel die er geen gras over lieten groeien: twee overtuigende winstpartijen zorgden voor een 5-3 stand. Tot slot mocht Harm nog even opdraven om samen met Pat de laatste koppel te gooien en dat leverde niet veel op, want Excelsior had inmiddels twee keer gewisseld en hadden toen twee mensen aan de oche staan die en goed punten gooiden en alles meteen checkten. Dat was ook een echt verdiend punt voor Excelsior. Eindstand 5-4 voor ons, maar had toch eigenlijk minimaal 7-2 moeten zijn)...
Bijzonderheden: Tim, Pat en Maikel allemaal 2x 180.
Volgende week beker, thuis tegen Buurmannetjes 1, en dan hopen we ons weer te plaatsen voor de laatste 8!


Ma 09-04-2018: Jackpot 1 - Kremer 4

geschreven door: Capo

Speelronde 23 alweer, thuis tegen de kearls uut Vroomshoop van Kremer 4. We kwamen goed uit de startblokken in de round robin en kwamen 4-0 voor. Het afmaken duurde even iets langer dan verwacht, maar uiteindelijk kwam de 1-0 op het scorebord. Daarna Dennis in de eerste single en ons lange end kon terugkijken op een goed Open Groenlo-weekend en heeft een beetje vertrouwen getankt. Nog niet teveel, maar de vooruitgang zit er in. Een wat stroeve start zorgde voor wat gemekker, maar daarna was alles voor Bassie... 2-0 voor ons. Patje gooide een goede single en won daarna ook en zo was het al vlot 3-0. Maikel was als derde aan de beurt en moest vooral zijn concentratie zien te houden. Hij was veel beter dan zijn tegenstander, die in zijn gedachten kenbaar drukker was met varkens, dan met darten. Het mocht allemaal niet deren, want Maikel maakte het goed af en zorgde voor een 4-0 tussenstand. Harm mocht als laatste zijn single gooien en dat was niet zo best. Sterker nog, zijn beste actie was zijn eigen wissel na de single. 4-1 dus.... In de koppels kwamen we eigenlijk geen moment in gevaar. Tim en Maikel waren scorend aan het knallen, maar hadden alleen wat moeite met checken. Gelukkig hadden ze daar alle tijd voor :) Einduitslag werd een 8-1 winst en dat zijn fijne punten. Bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 100, Tim 1x 180, Maikel 3x 180 en een HF 150 (lekkâh) en... Daar komt ie dan: Dennis doorbreekt de grens van 10 180-ers, want hij liet deze avond zijn 11e 180-er van het seizoen noteren! Volgend seizoen wordt de lat een stuk hoger gelegd....


Ma 26-03-2018: Buddy's 8 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 22: uit naar Goor tegen Buddy's 8. Ze zeggen wel eens dat al het goede in drieën komt. Maar dat geldt helaas ook voor de minder goede dingen. Gisteravond bleek dat maar weer eens. De hele wedstrijd kon je in porties van drie verdelen. Drie potjes die wij dik verdiend hebben gewonnen. De single van Tim tegen Niels werd verdiend gewonnen en twee koppels van ons tegen het duo Elkjaer en Bras. Daarnaast werden drie potjes terecht verloren: de round robin was behoorlijk kansloos van onze kant, de single van Maikel tegen Soomers en ons koppel van Patje en Maikel tegen Martijn en Niels. Dan blijven er drie partijen over: de single van Dennis tegen Elkjaer had Dennis moeten winnen, maar een karrevracht aan gemiste dubbels zorgde voor een 4-3 verlies. De single van Harm tegen Bras was vergelijkbaar, Harm begon fantastisch maar miste dubbels waardoor hij i.p.v. 3-0 voor, 2-1 achter kwam. Desalniettemin kwam Harm daarna voor met 3-2, maar kon de overwinning daarna niet thuis brengen. Dus dat was nog een zuur verliespuntje. Tot slot was er het koppel van Tim en Harm tegen Martijn en Niels. We kwamen met groot verschil op een 2-0 voorsprong en daarna werden er leg na leg wedstrijdpijlen gemist, waardoor we alsnog met 3-2 verloren..... Einduitslag een 6-3 nederlaag, terwijl dit niet helemaal de verhoudingen weergeeft. Volgende keer toch maar wat beter dubbels gooien, want dit was drie(t). Bijzonderheden: Tim 1x 180 en Harm 1x 180.


Ma 19-03-2018: Jackpot 1 - De Stam 1

geschreven door: Capo

Speelronde 21: op het programma de derby tegen De Stam 1 uit Winterswijk. Alweer een ontmoeting tussen beide kemphanen, want twee weken geleden stond deze pot op het bekerprogramma en nu dus in de reguliere competitie. Helaas moesten we Dennis missen door trieste familie omstandigheden, dus we wisten dat we goed ons best moesten doen om onze topper uit Aalten in ieder geval een klein steuntje in de rug te geven. Round Robin was weer eens een aparte, we kwamen 3-1 achter met redelijk slecht spel, daarna toch teruggekomen en uiteindelijk gooide Tim de deur hard dicht voor De Stam-gasten. 5-4 en dus 1-0 voor ons. Patrick gooide de eerste single tegen Thijs Ten Hagen en won deze redelijk soepel. Niet omdat Pat nou zo geweldig was, maar wel door Thijs mentaal te breken met o.a. een HF 157. Daarna was het vuurwerk: onze rookie of the year, Maikel dus, moest tegen Robin Smees gooien. Daar waar de boys uit Winterswijk zaten te gokken hoeveel Robin zou winnen, had onze jonge klasbak andere plannen. Robin was kansloos, want Maiky gooide de ene na de andere dikke score en won daarom dik verdiend met 4-1. Volgende week eet heel JP1 bij de familie Nuchter, want als je er zo van gaat gooien, willen we dat allemaal wel. Als 3e Tim tegen Dennis van den Berg en dat werd een billenknijper. Zowel Tim als Dennis gooiden heel goed op de eigen legs en daardoor werd het 3-3. Tim moest dus de laatste leg Dennis zien te breken, maar Dennis gooide een hele nette laatste leg qua scores. Tim zette vol aan en miste een HF 155 op onze eigen D19 (prutser).... Toch was Dennis hierdoor misschien wel wat geschrokken en hij miste daardoor drie pijlen op D10. Dit strafte Tim meteen af, waardoor hij ook zijn single won en de stand op 4-0 bracht. Als laatste mocht Harm zijn single gooien tegen Patrick Beestman en dat was weer eens een partij met hoge pieken en diepe dalen. Harm won de eerste leg, daarna was hij kansloos in de 2e leg, waarin Patrick een 180 en een 132 finish had. De 3e leg was van beide kanten slecht. Harm had de mazzel deze toch te winnen en kwam daardoor 2-1 voor. De laatste 2 legs gooide Harm wel behoorlijk goed en met een 14- en 17-darter werd het 4-1 voor 'the old warhorse'. 5-0 voorsprong dus en dat is natuurlijk fijn. Eerste koppel werd door Pat en Maikel gewonnen met 3-0. Daarna moesten Tim en Harm en zij verloren een beetje zuur met 3-2 en daardoor had De Stam hun eerste puntje binnen: 6-1 tussenstand. Die hebberds uut Wenters snoepten daarna meteen nog een puntje af door het derde koppel ook te winnen, waardoor het 6-2 werd. Het slotstuk van de avond was het laatste koppel en deze werd weer comfortabel gewonnen met 3-0, waardoor de einduitslag 7-2 werd. Was weer een gezellige avond met onze buren uit Winterswijk en we wensen hun dus nog veel succes in de rest van de competitie! Bijzonderheden: Patje een HF 157, Harm 1x 180, Tim 3x 180 en daar komt ie dan.... MAIKEL 6x 180... Lekkah!


Ma 12-03-2018: Tripple Udi - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 20: uit tegen Tripple UDI in Enschede. Helaas moesten we gisteren zonder ons lange end op stap, dus we wisten op voorhand al dat we wat stappen extra moesten doen om Dennis tevreden te houden. De heenweg was een toeristische route en leek wat lang, maar dat bleek nog niets in verhouding tot de martelgang die de round robin weer eens bleek te zijn. Een karrevracht aan dubbels werd gemist en dat leverde meteen een 1-0 achterstand op. Pat mocht daarna de eerste single gooien en het was wat moeizaam, maar leverde ons wel een gelijke tussenstand op. Maikel kreeg daarna de kans ons op voorsprong te zetten, maar ook deze de Vries (in dit geval Peter) bezorgde onze Iron Maik hoofdpijn op (naast dat de muziek in de auto van een andere de Vries dat al deed). Anyweg een 1-2 tussenstand was het resultaat. Aan de Tim de taak om de stand weer recht te trekken en dat deed ons kanon weer met verve. Tegenstander compleet murw gespeeld en 2-2. Als laatste mocht Harm zijn single gooien en hij begon goed, liet daarna veel kansen liggen, leek de wedstrijd compleet te vernaggelen, maar kwam toch goed terug en pikte het punt nog binnen. Een 3-2 voorsprong was een feit en daarna hebben we niet meer achterom gekeken, alle koppels werden gewonnen. De ene wat makkelijker dan de andere, maar dat maakt niet uit. Koppels gooi je met zijn tweeën en iedereen hielp elkaar op de goede momenten, dus dan dwing je alle winstpunten ook af. Einduit
slag 7-2 en Harm was zo tevreden met de overwinning dat hij eerst een triomftocht door Enschede heeft gehouden. Oftewel, het duurde even voordat hij de weg naar Groenlo weer had teruggevonden....
Bijzonderheden: Pat 1x 180 + HF 111, Maikel 2x 180, Tim 1x 180 + HF 146 en Harm 2x 180.

P.S. Dennis was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel tevreden!


Ma 19-02-2018: XXXXL Boys - Jackpot 1

geschreven door: Sticker

Afgelopen maandag stond er weer een uitwedstrijd op het programma. Waar we vroeger echt naar de xxxxxxl boys moesten is daar nu wel degelijk verandering in gekomen. Op de eerste plaats zijn ze van locatie veranderd. Ipv café brandpunt mochten we deze x naar een oude bekende locatie toe. Café memory. Al wetende wat voor een ellendige muziek ons te wachten stond werd er in de auto gewoon system of a down gedraaid om in de welbekende sloopmodus te komen. Eenmaal aangekomen op locatie blijkt er van xxxxxxxl niet veel meer over te zijn gebleven. Alleen good old Raymond hoevenberg is nog een echte xxxxxxl boy. De rest is tegenwoordig meer xxxxxxs. Zelf Fabian Roosentybrand zit tegenwoordig aan de spa blauw om de nodige x-jes kwijt te raken. Genoeg introductie pat, nu over de wedstrijd.

We starten zoals gewoonlijk met onze favoriete round Robin. Dennis had het genoegen om hierin maar liefst 2 legs te mogen gooien. Waar cap Tim en pat het bij 1 leg moesten houden. Geen van deze 5 legs ging onze kant op. Het lange eind was door deze 2 legs iig goed warm gegooid en mocht in zijn singel aantreden tegen boyd 'xxxxxxs' hoevenberg. Dennis heeft ondanks zijn griepje vol overgave zijn stinkende best gedaan. Helaas was het resultaat niet in ons voordeel. Bij deze 2 0 achterstand mocht pat naar de oche. De eerste leg was om te huilen, en de dubbels in de tweede leg ook. Maar de tripples werden al wel geraakt. De combinatie van tripples en een dubbel aan het einde van de leg begon vanaf leg 3. Met in leg 4 een 12 darter. Leg zes was ook zeker de moeite waard om te zien en ons eerste punt van de avond was een feit. Daarna kwam Tim aan de oche, Tim deed dat wat hij eigenlijk al maanden aan het doen is. Tegenstanders slopen en zorgen dat ze daarna gedemotiveerd gewisseld worden. 2 2 op het bord. Cap begon slap maar herstelde zich zeker goed. De partij werd gedomineerd door roosenbrand. Waardoor cap helaas verloor.

Koppels van Dennis en pat werden vakkundig verloren.

Tim en cap pakte er terecht 1. 6 3 de terechte verliespartij voor ons.

Tim 3x 180, cap 1x 180, patje 1x180 en 12darter.

Maik je werd nodig gemist maandag. Dus snel stoppen met dat andere spelletje wat je probeert te spelen.

Helaas werd de maandag overschaduwd door het overlijden van Ronnie. Namens jp1 wensen wij alle nabestaande heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.


Ma 05-02-2018: Jackpot 1 - Kremer 5

geschreven door: Capo

speelronde 17: thuis tegen de boys van Kremer 5. Een teleurstellende avond in vele opzichten voor JP1. Allereerst misten we onze lange talisman. Verder een matig niveau, met een paar uitzonderingen. Round Robin lieten we weer eens liggen. Pat wint zijn single, maar niveau niet echt best. Maikel wint zijn single, met goed niveau, 1 leg met veel missers op de dubbels haalde het gemiddelde behoorlijk naar beneden, maar dat kan een keer gebeuren. Tim gooit een goede single (met een 12-darter), maar verliest toch kansloos met 4-1 tegen ene Kist. Harm sloot daarna de singles af met een drietpot, die hij ook nog eens verloor met 4-2. Koppels moesten daarna voor de ommekeer zorgen en die zijn het hele seizoen al goed.... Maar gisteren niet. Totale off-night en door 4 verloren koppels een zure 2-7 einduitslag. Over de andere teleurstellingen wil ik het maar even niet meer hebben. Bijzonderheden: Pat 1x 180 + HF 120, Maikel 1x 180 + HF 134 en Tim 2x 180 + HF 117.


Ma 29-01-2018: Spankers - Jackpot 1

geschreven door: Capo

speelronde 16: uit naar koploper Spankers in Hengelo. De eerste wedstrijd tussen ons en de Spankers resulteerde in de grootste nederlaag tot nu toe (2-7), dus we wouden maar al te graag een beter resultaat neerzetten. Dat kon je helaas niet terugzien in de round robin... Deze werd met 5-1 verloren. Daarna Dennis tegen Jelle Klaasen: Dennis heeft de stijgende lijn te pakken, maar nog niet genoeg om van Jelle te winnen. Jelle gooide in 18, 16, 15 en 14 pijlen alle legs uit. Hierdoor 2-0 achter. Pat als 2e in de single en die had Bjorn Bakker tegenover zich en dat werd geen probleem voor Pat. Wel jammer dat hij de laatste leg een beetje verprutste door heel veel pijlen op de dubbel te missen, anders was het gemiddelde veel hoger geweest. Tim kwam daarna aan de oche en na de slachtpartij van vorige week, deed hij dat nu weer dunnetjes over ten koste van Lesley Geertsma. 27 per pijl gemiddeld en Tim trok de stand gelijk naar 2-2. Als laatste single mocht Maikel tegen Bert Boerkamp en Maikel moest het afleggen tegen een heel constant en goed gooiende Bert. 3-2 achter dus. De koppels zijn een sterk punt van ons, dus we hadden goede hoop om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Dennis en Pat begonnen tegen Jelle en Bjorn en ze deden dat goed: stand werd weer gelijk, 3-3. Tim en Maikel mochten daarna twee keer achter elkaar en de eerste keer tegen Bert en Lesley ging dat wat minder (3-4) en de tweede keer tegen Jelle en Bjorn een stuk beter, waardoor de stand 4-4 werd. Dennis en Pat konden vervolgens de winst gaan binnen halen, maar konden de goede scores niet opvolgen met 1 gewenste dubbel.... Echt jammer want hierdoor werd het geen 5-4 voor ons (wat zeker niet onverdiend zou zijn), maar 5-4 voor de Spankertjes. Bijzonderheden: een hele waslijst aan bijzondere resultaten deze avond, maar bij deze alleen ons lijstje: Dennis 1x 180 (nummer 10!), loopt boven schema dus Dennis gaat nu voor de 20 :) Patje 1x 180 en een HF 117 en een HF 128 Maikel 1x 180 Tim 4x 180 en een HF 100 en een HF 118 (beast mode)


Ma 22-01-2018: BEKER: Jackpot 1 - Tante Bep

geschreven door: Capo

Bekerronde 4 en op bezoek kwam het team van Tante Bep. We kunnen niet anders zeggen dat de kerels van Tante Bep uitstekend voor de dag kwamen en een goede pot hebben gegooid. Daarnaast was het ook gezellig met hun, dus wat wil je nog meer? Misschien dat het publiek niet alle hapjes wegwerkt, dat bedoeld is voor de spelers... Maar ja dat is ook het enige. Singles: Dennis en Maikel winnen gedegen, Tim was een compleetn losgeslagen sloopkogel en liet niets heel van zijn tegenstander met een gemiddelde van dik over de 30 per pijl en Harm... Tja Harm was weer de enige sociale speler die de tegenstander het dikverdiende punt toeliet. Zonder gekheid, Harm trof een heel goed spelende tegenstander, miste wel 4 wedstrijdpijlen en kreeg m vervolgens aan de broek. Koppels werden wel allemaal vrij gemakkelijk gewonnen en dan mochten we weer eens een bierronde spelen! Dat deden we niet al te best, maar op het laatst gingen er wel 293 punten in 7 pijlen van het bord en mochten we dit punt ook nog bijschrijven. Einduitslag 8-1 en op naar de volgende ronde. Bijzonderheden: Dennis en Harm beiden 1x 180 en Tim een HF 116.


Ma 15-01-2018: Jackpot 1 - Vosta

geschreven door: Capo

Speelronde 15: thuis tegen de regerend kampioen en koploper Vosta 1. Uit hadden we al knap gewonnen van Vosta, dus de vraag was of de truc herhaald kon worden? Round Robin was deze keer weer eens goed en werd met 5-2 gewonnen. 1-0 voorsprong. Dennis moest zijn single tegen Wesley Brown en deze laatste kwam vrij en makkelijk 3-0 voor. Onze lange liet echter zien dat hij niet zo maar opgeeft en terwijl Wesley steeds minder begon te gooien, groeide Dennis in deze pot en het werd, 1-3, 2-3, 3-3 en ja hoor ook de laatste leg werd gewonnen door Dennis en het werd daarmee 2-0. Pat begon daarna sterk aan de wedstrijd, maar kakte een beetje in. Maar voordat het echt spannend werd, maakte Pat het af en zette daarmee de 3-0 op het bord. Maikel mocht vervolgens tegen Marco Libbers gooien en het verschil in lengte was vele malen groter dan het verschil in de wedstrijd. Een hele spannende pot waarin Maikel nog pijlen voor de wedstrijd kreeg, maar net aan verloor. Als laatste mocht Harm de single gooien en dit werd een beetje een strijd met zichzelf... Het idee en gevoel hebben dat je eigenlijk niet kan verliezen, maar dan zul je zien dat je zelf ook niet veel gooit. Resultaat een 4-2 nederlaag en een 3-2 tussenstand. Gelukkig werd daarna door iedereen in de koppels een tandje bijgeschakeld: de eerste drie koppels werden door ons met 3-1 gewonnen en bij de laatste hadden we niet veel kans en werd met 3-1 verloren. Eindresultaat (weer) een goede 6-3 overwinning op de boyz van Vosta, die met een kater naar huis gingen. Hoewel door het weekend die ze hadden op Texel, ook al met een kater binnen kwamen :) Bijzonderheden: Dennis 1x 180, Maikel 1x 180 en een HF 100 en Harm 1x 180 en een HF 106 en HF 100.


Ma 08-01-2018: Toppertje 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 14, uit naar Toppertje in Hengelo. Na wat omrijden kwamen we bij Toppertje en waren van plan om onze winning streak van 9 wedstrijden intact te houden. Round Robin was weer niet al te best en werd met 5-3 verloren. Pat gooide daarna een goede single en wist deze te winnen. Maikel kwam 2-0 achter tegen Dennie Olde Kalter, maar liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Hij kwam ijzersterk terug en won met 4-2. Topprestatie! Tim kon daarna ons op een 3-1 voorsprong zetten, maar kon geen dubbel kopen. Het werd een 4-0 verlies, terwijl dit eerder 4-0 voor Tim had moeten zijn. Harm moest de laatste single gooien en gooide ook een goede pot maar wist op 3-3 de dubbel ook niet te raken, pijlen mooi ant iezer, maar daar heb je niks aan.... 3-2 achter dus. Eerste koppel van Pat en Maikel ging helaas ook verloren, waardoor het 2-4 werd. Tim en Harm wisten daarna goed te winnen en maakten het weer spannend: 3-4. Om nog een extra boost te krijgen, kwam Dennis erin voor Harm, maar dat mocht niet baten want op dat moment kreeg Dennie Olde Kalter een boost, want hij gooide er 3 180-ers in, om Toppertje een 5-3 voorsprong te geven. Ondanks dat we onze winnende reeks beëindigd zagen, zorgden Pat en Maikel wel voor het laatste punt en werd het verlies beperkt tot 5-4. Net als de eerste wedstrijd, die ook met 5-4 verloren werd van Toppertje zat er meer in.... Bijzonderheden: Pat 1x 180 en Maikel 2x 180.


Ma 27-12-2017: Jackpot 1 - Polar Beer Express

geschreven door: Capo

Speelronde 12 (uitgestelde wedstrijd): Allereerst iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst! Wij hadden net voor de oliebollentijd nog een inhaalwedstrijd tegen Polar Beer Express uit Haaksbergen. Wij waren met de gedachten al bij het vuurwerk afsteken, maar zorgden zelf voor bijzonder weinig spektakel.... Round Robin is de laatste tijd heel matig en ook deze werd weer verloren. Patje begon daarna heel sterk aan zijn single, maar kon de trekker niet overhalen, waardoor hij alsnog verloor met 4-3. Daarna Dennis, en hoewel hij zelf het tegendeel beweert, is zijn vorm weer stijgende. Constant goede scores, nog wat zoekende op de dubbels, maar een dik verdiende overwinning met een goed gemiddelde bracht ons op 1-2. Tim kwam daarna aan de beurt en die is normaalgesproken ijzersterk, maar deze avond een keertje niet. Helaas voor ons werd het 1-3. De topper van de avond was deze keer Maikel. Ons broekie :) wordt steeds beter en wint ook steeds overtuigender. Hij maakte hij er 2-3 van en dat was voor ons heel belangrijk.
Eerste koppel werd daarna door Pat en Dennis gewonnen, waardoor het weer gelijk werd, 3-3. Tim en Maikel zorgden daarna voor de voorsprong, waarna Tim er genoeg van had en zich liet wisselen. Helaas was ons volgende koppel van Pat en Dennis niet best en werd het weer gelijk, namelijk 4-4. Harm viel in voor Tim en samen met Maikel werden de goede dingen op de goede momenten gegooid en werden wat minder mis takes dan de tegenstander gemaakt..... Einduitslag een moeizame 5-4 winst om de eerste helft van de competitie af te sluiten.

Bijzonderheden: Dennis 1x 180, Patje 1x 180, Harm 1x 180, Tim 2x 180 en Maikel een HF 124.


Ma 18-12-2017: Smitties 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 13: Smitties uit, in Delden. Nadat Patje zich ziek gemeld had, was meteen de basisopstelling duidelijk. Bovendien bleek de auto van Harm toch best ruim te zijn op deze manier. Misschien dat dit wel een averechts effect had op iedereen. Zonder Patje in de auto, was het een stuk stiller en het leek wel of we nog goed wakker mieteren worden bij het begin van de wedstrijd... De round Robin werd vakkundig verprutst en daardoor een 1-0 achterstand. Dennis begon goed maar checkte niet en liep daardoor tegen een mentale berg aan. 2-0 achter... Daarna onze rookie, Maikel, die niet heel goed gooide, maar wel knap de wedstrijd binnenharkte. Hierdoor werd het 1-2 en dat is toch heel wat anders als 0-3. Tim kwam als derde aan de oche en die had een moeizame pot. Tim kwam niet los, maar pakte wel het punt waardoor we gelijk kwamen, 2-2. Harm was als laatste aan de beurt en gooide een mooie pot tegen en samen met Peter Leemreize. Harm besliste in de 5e leg deze pot, door een break te maken en daarna zijn eigen leg te houden. 3-2 voor nu. Eerste koppel was Dennis en Maikel en die werd krap aan verloren: 3-3. De twee koppels erna werden gegooid door Tim en Harm en die hakten de Smitties in de pan. 5-3 voor dus. Het laatste koppel werd ook door ons gewonnen waardoor de einduitslag 6-3 werd.
Al met al een leuke wedstrijd tegen een gezellige tegenstander, die een aanwinst zijn voor de eredivisie. Bijzonderheden: Dennis 1x 180, Maikel een HF 112, Harm 1x 180 en Tim 2x 180

Iedereen goede feestdagen gewenst!


Ma 04-12-2017: Jackpot 1 - DV Excelsior 31

geschreven door: Capo

Speelronde 11: thuis tegen de kearls uut Rijssen van Excelsior. Met Sinterklaas voor de deur hadden we bedacht om toch maar geen cadeautjes uit te delen, maar zoals wel vaker, zit er een verschil tussen de wens en de uitvoering. De round robin was matig van onze kant, maar we zorgden er toch voor dat we een kans kregen om deze binnen te harken. Helaas kon Dennis op 4-4 niet de beslissende klap uitdelen en daardoor kwamen we alsnog 1-0 achter. Met het hoofd op onweer moest Dennis daarna meteen zijn single gooien en daarin werden slechte legs afgewisseld met hele goeie. Toch is dat voor onze lange topper niet genoeg, hij wil graag alleen maar knallen. Helaas lukt dat niet altijd en gisteren was daar een goed voorbeeld van. Dennis verloor en daarmee werd het 0-2. Patje kwam daarna en die gooide niet best, maar wist wel te winnen en zorgde voor een hele belangrijke anschlusstreffer: 1-2. Tim gooit de laatste tijd heel goed en daarom verheugden we eigenlijk al op de 2-2. Maar het checkwerk was moeizaam, waardoor het een lange en spannende wedstrijd werd. De laatste leg leek niet goed te gaan, maar uiteindelijk kon Tim, na vele missers over en weer, toch de beslissende dubbel gooien en werd het toch 2-2. Als laats te kwam Harm aan de beurt en de start was roestig maar daarna kwam hij goed in zijn spel. In de 2e en 3e leg gooide hij een HF 115 en HF 104 en in de 4e en laatste leg werd een uitgooi van 100 net gemist, maar daarna was het ook klaar. De stand 3-2 voor ons. Maikel viel in voor Dennis en deed dat goed: in de eerste koppel won hij samen met Patje en werd het 4-2 voor ons. Tweede koppel Tim en Harm en dat koppel loopt al tijden als een trein. Ook nu werd het verschil snel gemaakt en werd het 5-2. 3e koppel Patje en Maikel weer aan de beurt. Excelsior wist de rug te rechten en maakte er 5-3 van. De avond werd afgesloten door Tim en Harm en in een 5e en laatste leg, werd met een paar goede scores een gaatje geslagen en die voorsprong werd niet meer weggegeven. Einduitslag een mooie 6-3 overwinning. Bijzonderheden waren er ook genoeg en van iedereen: Dennis 1x 180, Maikel 1x 180, Tim 2x 180, Patje 2x 180 en een HF 100 en Harm 2x 180 en een HF 115 en een HF 104.


Ma 27-11-2017: BEKER: Simple Minds - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Bekerrrrrronde 3 en Jackpot 1 mocht naar Oldenzaal om daar tegen Simple Minds te gooien. Een paar bekende gezichten bij onze tegenstander, die we in een grijs verleden ook in de eredivisie als tegenstander hebben gehad. Werd een leuke avond met een prima spelende tegenstander en het was ook nog eens heel gezellig. Patje trapte af en had deze avond hele grote moeite een dubbel te raken. Uiteindelijk toch 3-2 winst en 1-0 voor. Daarna Maikel en die had ook problemen met het checken, maar wist met 3-1 te winnen. Daarna Tim en die had meer moeite met het lezen van de navigatie in de auto, dan met het keilen van pijlen. In de 2e leg liet Tim de turbo vol los gaan, alsof hij Van Gerwen zelf was: 180-100-180 en 41 uit met 2 pijlen. Een mooie 11-darter dus. Daarna ook een goeie laatste leg en we stonden met 3-0 voor. Harm mocht als laatste en die volgde meer het patroon van de eerste 2 singles, beroerd checkwerk maar wel 3-0 winst. Daarna de koppels en de eerste 3 waren zo binnen. De laatste, bij een 7-0 stand, werd een 3-2 overwinning van Simple Minds op Patje en Maikel. Daarmee hadden onze tegenstanders een verdiend puntje op het scorebord gezet. En..... We mochten weer eens een bierronde spelen! En dat we daar vrolijk van worden lieten we snel zien, goede scores en met een dikke voorsprong wist Patje zelfs te checken :) 8-1 winst en door naar ronde 4. Bijzonderheden: Tim 2x 180 en een 11-darter, Maikel 1x 180 en Harm 1x 180.


Ma 20-11-2017: Kremer 4 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 10: uit naar Vroomshoop tegen Kremer 4. De lange regenachtige rit, waarbij de normale wat hardere muziek in de auto deze keer verboden werd door onze broekies, bleek een slechte voorbereiding op de wedstrijd. We kwamen binnen en kregen eerst te horen dat Kremer 4 helaas maar 3 man (door mindere omstandigheden). Dat lijkt in eerste instantie gunstig voor het aantal punten dat je wil halen, maar uiteindelijk gooien we het liefst en zorgt dit toch voor een verminderde scherpte aan de oche (zo van, het gaat wel goedkomen vanavond)... De round robin was moeizaam en werd met 3-5 gewonnen. Daarna Dennis, die duidelijk won en ondanks het gebruikelijke gemopper na de wedstrijd, niet anders kan concluderen dat er vooruitgang in zit en dat hij enorm lekker aan het checken was. Toen kwam Patje aan de beurt en dat liep scorend niet best, maar hij zorgde wel telkens voor een goede wegzetbeurt (en deze term gaan we erin houden) en gooide meteen alles uit. In zijn laatste leg was dit zelfs een mooie HF 120. Maikel had de pech dat hij op papier geen tegenstander had, maar sociaal als onze Maiky is, zorgde hij wel voor een leuke demowedstrijd tegen een jonge fan. Als laatste kwam Harm aan bod voor de single en die kreeg het voor elkaar om de grote meerderheid van de wedstrijd beter te scoren dan zijn tegenstander, om vervolgens geen dubbel te kunnen raken. Gewoon eigenwijs alles langs de draad gooien maar niet in de rails. Jullie raden het al, deze single ging verloren en Harmpie had het stoom uit de oren vliegen. Tussenstand 4-1 voor ons. De koppels daarna, waren ook 2 keer over 2 man tegen 1 en dat is voor de tegenstander in dit geval kansloos. Koppel 1 werd daarom makkelijk gewonnen door Dennis en Pat (tegen Klaas Veneberg). Daarna Harm en Maikel tegen Marcel Beernink en Erik Luchies, en had was nog steeds nogal pissig over zijn single en liet dat ook duidelijk zien, de grote molen ging erop en de ene na de andere triple werd erin gestampt. Dat was ook nodig want uiteindelijk werd er net met 3-2 gewonnen. Het potje daarna (tegen Klaas) werd weer heel makkelijk gewonnen. Laatste wedstrijd van de avond was Dennis en Pat weer tegen Marcel en Erik en die werd een beetje jammerlijk uit handen gegeven (2-1 voor, maar toch 3-2 verliezen). Einduitslag werd daarom 7-2 voor ons, maar toch gemengde gevoelens. Bijzonderheden: Patje een HF 120 en Harm 4x 180.


Ma 13-11-2017: Jackpot 1 - Buddys 8

geschreven door: acting captain "MrBeanie" of the U.S.S Jackpot

Speelronde 9: Een avond met een gelijkwaardige tegenstander werd omgezet naar winst door niet op te geven! Ook was het de avond van de terugkeer van good old Ruud Bentsink. Deze gooide alsof hij nooit was weggeweest. Het begon zoals zo altijd weer met de Round Robin. De 1e ronde was duidelijk voor ons. met 3-1 gingen we de 2e ronde in. Deze was zeeeeer duidelijk voor buddys en zo werd de Round robin met 5-3 verloren.
Als eerste mocht acting captain "MrBeanie" het strijdperk betreden. Hij deed dit tegen zijn angstgegner Elkjaer Wolff. Na een goed start en 2-0 voorsprong kwam Elkjaer terug en nam met 3-2 de leiding. Nog ff rechte de lange van jackpot zijn rug en liet Elkjaer in de daaropvolgende 2e legs kanloos en won met 4-3. Toen was het de beurt aan Maikel "slaapkop" Nuchter. Hij mocht aantreden tegen 1 vd toppers in de DVO competitie..namelijk Martijn Soomers. Maikel wacht nog op zijn 1e singelwinst, maar met het spel wat hij laat zien kan dat niet lang duren. Ook deze keer trok hij aan het langste eind. Na een 2-0 voorsprong en een 136 finish zag hij soomers terug stampen. Maikel liet dit niet op zich zitten en checkte 86 met Martijn op een dubbel....Martijn maakte zich ff kwaad en ramde er een 13 darter in. De laatste leg moest de beslissing brengen. de leg ging gelijk op. Maikel kreeg 1 pijl voor de wedstrijd op 76, maar miste tops op een haar. Helaas strafte Martijn dit af en won zo de partij.
Als 3e mochte Tim "Tickle" Veltmaat en Niels Groters de ring in. DIt werd een wedstrijd om van te smullen. In de 5e leg ging Niels de fout in en tim rende ervandoor naar een 4-2 winst met 28.04 gem. KLASBAK!!
Als laaste was het Ruud tegen Bras. Een wedstrijd tussen de dino"s van de teams. Ruud bleef vechten, Maar bras is dit seizoen nog ongeslagen en dat liet hij zien. Hij won met 4-1.
We gingen dus met 3-2 achter de koppels in. En na de 1e koppel dachten we dat de avond verloren was. Dennis en Maikel gooiden een slechte koppel en verloren van op papier hun minste koppel Elkjaer en Bras. We wisten dat Martijn en Niels nu 2 koppels mochten gooien en die verliezen er zelden 1. Dit seizoen is echter elke speler van JP 1 in een stijgende lijn bezig en beginnen we eindelijk weer tegenstand te geven aan de toppers. Tim en Ruud bleven met goed spel erin hangen en brachten het tot 2-2...In die leg leek het snel voor bij. Niels en Martijn begonnen met 135,140,140 en 128. EChter niets was minder waar...we bleven goed gooien en na een slechte beurt van Niels beukte tim er een 180 in om 47 over te laten. Martijn moest 82 aftikken, maar dat lukte niet....Ruud mocht gaan staan voo die 47...en net als 10 jaar geleden moet je ruud dat soort kansen niet geven...BAM winst voor ons en een linkse directe voor buddys.
Niels en Martijn moesten blijven staan. Dit maal tegen Dennis en Maikel. Dit keer gooiden we goed en kwamen 2-1 voor. 1 slechte leg zorgde ervoor dat weer de laaste leg de beslissing moest brengen. Ook dit keer leek de leg al snel verloren..Martijn en Niels vlogen weer weg met 95, 180,100,180. Nadat ze hem op een dubbel hadden gezet gooide dennis zijn zoveelste 140 om 154 over te laten voor maikel. Tot onze verbazing miste martijn en mocht maikel aanleggen voor 154. Na de 1e pijl werd het stil T20....toen nog stiller T18.....en en en en Tik..grr net onder het ijzer. Niels mocht het dan alsnog af gaan maken voor buddys, maar die was zo in de stress geschoten van de poging van maikel dat hij er een potje van maakt. Dennis maakte hier dankbaar gebruik van en met zijn laatste pijl ramde hij dubbel 5 erin om het een beetje gestolen punt binnen te halen. Hoewel gestolen??? als je je best blijft doen en scores blijft gooien verdien je het uiteindeijk zelf!!
Al met al was dit een rechte directe met buddys en de knockout. In de volgende koppel ging Ruud ook nog ff 140ers pompen en samen met Tim lieten ze Elkjaer en Bras compleet kansloos.
Een 5-4 winst vanwege erin blijven hangen en punten blijven gooien tot het voorbij is!! klasse mannen. Ook de terugkeer van Ruud was goed om te zien. Vooral omdat is gebleken dat het een aanwinst is als hij meedoet. Gooiend altijd stabiel, maar vooral een echte teamspeler die rust bewaard. Ruud bedankt en hopelijk tot nog een x.

Bijzonderheden: Maikel 1x180 en 136 HF en Tim 3x180 Tegenstanders: Niels 1x180 en Martijn 4x180 en 116 HF


Ma 06-11-2017: De Stam 1- Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 8: de burenruzie met De Stam 1 in Winterswijk. Jullie snappen natuurlijk wel dat dit niet echt een ruzie is, want voor ons zijn het allemaal bekende tegenstanders en we kunnen goed met elkaar. Round Robin: die was duidelijk, 5-0 voor ons en daarmee 1-0. Dennis maakte er een spannende single van en waar eerst Dennis veel dubbels miste, deed de tegenstander dat in de laatste legs. Hierdoor kwam Dennis knap terug van een 3-1 achterstand en boog deze om naar een 4-3 winst. Patje was als tweede aan de beurt en won ook en daarmee was het al vlot 3-0. Tim mocht als derde en die kreeg zijn voet niet tussen de deur, zijn tegenstander gooide goed en miste geen finish. Dat betekende de 3-1. Harm was als laatste aan de beurt in de single en ondanks een goede round robin was hij het even kwijt. De peut was er uit laten we maar zeggen, één goede leg nagelaten. Tussenstand werd ...
De Stam had de wind in de rug en vervolgens verloren we ook de eerste koppelwedstrijd. Dennis en Pat gooiden niet goed genoeg en toen was het weer gelijk 3-3. Toen waren wij er ook wel klaar mee, want we laten ons natuurlijk niet zo maar omver drukken. Tim en Harm hadden wat recht te zetten na de singles en deden dat ook: 2x 3-0 zorgde voor een 5-3 stand. Dennis en Pat zorgden vervolgens ook voor het laatste punt en de eindstand is dus 6-3 geworden.
Bijzonderheden: Tim een HF 114 en Harm 2x 180 en een HF 125.

Gisteren werd weer eens duidelijk dat het leven niet om darten draait en er veel belangrijkere dingen zijn. Namens JP1 wensen wij daarom Robin (De Stam) veel sterkte de komende tijd.


Ma 30-10-2017: Jackpot 1 - Tripple-udi

geschreven door: Capo

Speelronde 7: thuis tegen Tripple Udi uit Enschede. Voor ons een nieuwe tegenstander, want Tripple Udi is vorig seizoen gepromoveerd. Tegenstander liet ook zien ook wel in de eredivisie thuis te horen, want het was voor ons zeker geen walk-over. De round robin ging voor het eerst dit seizoen tot de laatste leg en deze wist Tim te winnen. 5-4 in totaal betekende een 1-0 voor ons. Dennis gooide vervolgens de eerste single en deze wedstrijd had een bijzonder verloop, Dennis komt voor met een matige leg, gooide daarna goed en kreeg een HF 125 tegen. Op dat moment begon de tegenstander goed te scoren, maar hij niet uitgooien en daar profiteert Dennis dan weer van. Uiteindelijk een beetje moeizaam maar wel de eerste single-winst. 2-0 dus. Maikel was als tweede aan de beurt en gooide na een hele goede round robin net wat minder in zijn single. Zijn tegenstander gooide goed en kwam met 3-1 voor. Onze rookie knokte zich knap terug tot 3-3 maar kon helaas net niet de winst over de streep trekken... Tussenstand 2-1. Tim gooide als derde zijn single en kwam met 3-0 voor, terwijl hij niet eens super gooide. Het werd nog wel 3-2 maar Tim vond het mooi geweest en maakte het daarna af en zorgde voor een 3-1 voorsprong. Als laatste kwam Harm aan de beurt en die maakte korte metten met zijn tegenstander en zorgde voor een 4-1 voorsprong. Koppels daarna: Dennis en Maikel verloren nipt hun eerste koppel en toen kregen we te horen dat volgens de tegenstander er zelfs nog winst in zat voor hun... Tim en Harm dachten van niet en maakten er redelijk vlot 5-2 van. In het derde koppel gooiden Patje en Maikel en laatstgenoemde gooide een superpot en zo werd het 6-2. Slotstuk van de avond werd een duidelijke 3-0 overwinning voor Tim en Harm, met als gevolg een 7-2 eindstand. Bijzonderheden: Maikel 1x 180 en Harm 3x 180.


Ma 23-10-2017: Kanslozen - Jackpot 1

geschreven door: Capo

speelronde 6 en op het menu een uitwedstrijd naar het verre Nijverdal. Na wat omzwervingen kwamen we eindelijk op de goede plek aan. Later in de avond bleek Patje een betere darter te zijn dan navigator :) We trappen af met de round robin en die ging vrij soepel. 5-1 winst en daarmee 1-0. De singles verliepen vervolgens wat minder... Maikel en Dennis verloren met 4-3 en daardoor kwamen we toch wat onverwacht met 2-1 achter. Patje gooide daarna een dijk van een single om er 2-2 van te maken en Harm deed dat nog eens dunnetjes over en maakte er 3-2 van. Vervolgens de koppels en daar zijn we in het algemeen toch wel goed in. Patje en Maikel begonnen een beetje stroef maar wonnen wel. Voor het 2e en 3e koppel stonden Tim en Harm aan de oche en die wonnen op een goede manier. Daarmee was het al 6-2 en Pat en Maikel zorgden voor een klinkende laatste koppel en een eindstand van 7-2. Bijzonderheden: Dennis HF 124, Maikel 1x 180, Patje 2x 180, Tim 2x 180 en een HF 104 en Harm 2x 180 en een HF 108.


Ma 16-10-2017: BEKER: Jackpot 1 - Kremer 6 (werd JP7)

geschreven door: Capo

Omdat bij zowel JP1 als JP7 de tegenstanders niet op kwamen dagen en we allemaal baalden dat we daardoor niet konden gooien, hebben we besloten om onderling te gaan spelen.... Was JP1 te sterk? Ja natuurlijk, maar JP7 bleef de hele avond alles in de strijd gooien en met resultaat: in de koppels werd de eerste leg gewonnen door een finish van Rico. Maar die laatste heeft ook hele bijzondere ingestraalde pijlen... Hoogtepunt was de bierronde en die werd keihard uitgegooid door gouden wissel Peter van Uem! Namens JP1, JP7 bedankt voor de gezellige avond! Bijzonderheden: meerdere 180-ere van de JP1-spelers, Tim en Harm een 11- darter in de koppels en Ronny J van JP7 een HS van 279, oftewel van 310 naar 31... Kost je een biertje en... dan heb je nog niks


Ma 09-10-2017: DVO: Jackpot 1 - XXXXL Boys

geschreven door: Capo

Speelronde 5: thuis tegen XXXXXXL Boys. En de tegenstander deed zijn naam eer aan, ze waren de hele avond net 1 maatje te groot. Ofwel, ze drukten op de goede momenten alles af.... Round Robin werd net met 5-4 verloren. Singels: Pat gooide goed en won. Maikel kon door materiaalpech niet met zijn eigen pijlen gooien en kon het daardoor niet bolwerken. Tim gooide goed en won en tot slot kreeg Harm les van Fabian Roosenbrand. Tussenstand 2-3. Koppels: Pat gooide met Maikel en 2x werden wedstrijdpijlen gemist en 3-2 verloren, terwijl Pat echt aan het knallen was. Tim en Harm wonnen het eerste koppel met 3-0 en ook bij hun ging het laatste koppel met 3-2 verloren. Uitslag daardoor wat geflatteerd, want het lag heel dicht bij elkaar.... Dus wel teleurstellend deze uitslag, maar we kunnen niet ontevreden zijn met het resultaat in e eerste 5 wedstrijden. Bijzonderheden: Pat 3x 180 en een HF 120, Tim een HF 100 en Harm 1x 180.

Volgende week The Return of Mopper!


Ma 02-10-2017: DVO: Kremer 5 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 4: uit naar Vroomshoop tegen Kremer 5. Christian Kist deed niet mee bij Kremer 5, want die was op dat moment aan het gooien in Dublin. Voor ons niet zo erg :)
Round Robin werd verloren met 5-3.

Daarna Pat aan de oche tegen Sebastiaan Kok voor de eerste single. Die werd binnengeharkt met 4-0. Maikel kwam daarna in actie tegen Michael Stoeten. Hoewel Maikel behoorlijk goed gooide en de hele avond liet zien dat hij een aanwinst is voor ons team, was het net niet goed genoeg om te winnen, waardoor we weer achter kwamen, met 2-1. Vervolgens Tim tegen Bennie Gerrits en Tim liet even zien hoe je legs moet afmaken. Stand naar 2-2. Als laatste Harm tegen Jeffrey Ballast en dat was scorend goed maar het checken was een drama. Toch wist Harm in ieder geval het punt te winnen en zorgde daarmee voor een 3-2 voorsprong. Die voorsprong gaf meteen een soort bevrijding want daarna waren we heer en meester in de koppels. Zowel Pat en Maikel, als Tim en Harm wisten alle partijen te winnen. Hierdoor een mooie 7-2 overwinning en konden we ondanks het late tijdstip, met een voldaan gevoel richting Groenlo rijden. Bijzonderheden: Pat 2x 180, Maikel 1x 180 en een HF 117 en Tim 3x 180.


Ma 25-09-2017: DVO: Jackpot - Spankers

geschreven door: Patje Blansjaar

Deel drie van de zware seizoenstart. Deze keer stonden de spankers op het programma. De round robin ging voor het eerst dit seizoen verloren. Met deze 1-0 achterstand ging moppersmurf beginnen aan zijn singel.tegen Jelle. Na de eerst 4 legs had deze partij klaar moeten zijn in het voordeel van mopper. Maar 7 gemiste dubbels in leg 2 zorgde ervoor dat Jelle in de partij bleef. Helaas bij deze 3-1 voorsprong overkwam mopper iets dat hij nog niet vaak heeft ervaren, overwinningsvrees. Nog 1 gemiste wedstrijdpijl en de partij ging helaas naar de spankers. Daarna het debuut van Maikel Nuchter. Voor een eerste wedstrijd in een nieuw team echt goed gespeeld. Helaas was ook deze tegenstander te sterk. 3-0 achter. Als derde patje tegen onze eigen Luuk. Goede pot met goede scores van beide kanten. Alleen de 2 gemiste dubbels waren heel duur. Met 4-0 achter mocht Tim naar de oche. Met goed spel werd er eindelijk een spanker aan de kant geschoven. Gelukkig de eer is iig gered. Koppels kunnen we heel kort over zijn. Wij gooide goed, spankers beter. 3x 3-2 verloren alleen het laatste koppel werd nog binnengehaald.
2-7 de uitslag

Bijzonderheder: mopper 2x 180 en een 13 darter. Maikel 2x 180.

Volgende week deel 4 uit naar Kremer 5


Ma 18-09-2017: DVO: Vosta - Jackpot

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 2 en na de wedstrijd tegen de regerende bekerkampioen in ronde 1, stond nu de wedstrijd tegen de regerende eredivisiekampioen op de rol. Weer begonnen met de round robin en die lijkt ons wel te liggen, want ook nu werd het een vlotte 5-2 voor ons en daarmee een 1-0 voorsprong voor ons. Daarna de singels en die brachten een beetje de klad erin, Dennis verloor wat ongelukkig, Patje leek ook niet helemaal scherp, Tim had kansjes maar moest het ook afleggen en toen was het 1-3. Capo als laatste en die had een rare pot, een vliegende start, een HF 164 tegen, nog meer hoge scores over en weer en op de dubbels: een drama... Maar ook hier over en weer. Desalniettemin wist Harm de stand weer perspectief te bieden door er 2-3 van te maken. Dat bracht ook meteen een andere mindset voor de koppels, want daarin waren we gewoon sterk. Alle koppels werden gewonnen en als hoogtepunt een gave 170-finish van Patje, na een geweldige assist van Dennis, want die zette hem er super op weg. Kortom een 6-3 overwinning, lekkah. Bijzonderheden: Dennis 2x 180 Pat 1x 180 en een HF 111 & 170 Tim 1x 180 en een HF 100 & 130 Harm 3x 180


Ma 11-09-2017: DVO: Jackpot - Toppertje

geschreven door: Capo JP1

En het spel is weer op de wagen! Seizoensopening tegen Toppertje... Dat is niet de makkelijkste om tegen te beginnen, maar je mag ons ook niet onderschatten. We begonnen voor het eerst met een round robin. Een opwarmronde waarin je best of 1 legs mag gooien en wie het eerst 5 legs wint heeft het eerste punt. We wonnen deze 5-1 en kwamen 1-0 voor, maar een echte warming-up is het niet. Dennis gooide de eerste single tegen Melvin Gerritsen en begon redelijk maar trof na de eerste paar legs de allermoeilijkste tegenstander die je maar kunt hebben en dat is jezelf... Stand 1-1. Vervolgens Patje die tegen Dennie Olde Kalter moest en een goede pot gooide (ruim 25 per pijl)en met 4-3 won. Stand 2-1 voor. Tim gooide in de round robin goed, maar zakte in de loop van de avond terug. Hij verloor zijn single van Ramon Leferink en daardoor was het weer gelijk, 2-2. Als laatste mocht Harm tegen Mike Olde Kalter en Harm gooide ook goed (bijna 27 per pijl) en won verdiend. Tussenstand na de singles 3-2 voor ons. Helaas werden de rollen behoorlijk omgedraaid in de koppels. Alleen Patje en Dennis wonnen een koppel en daardoor werd het 4-5. En dan is de wedstrijd in 1 keer afgelopen, want we spelen geen bierronde meer.... Geen climax, geen gevoel dat de eer van je team op het spel staat, maar einde oefening. Persoonlijk dus geen fan van deze wijziging, want we zijn een traditie armer. En dat vindt een cola-drinker :) Bijzonderheden: Patje en Tim beiden 2x 180.


Ma 22-05-2017: Buddys 8 - Jackpot 1

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 26 en de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen: uit naar Buddy's 8 in Goor. Jackpot 1 is toch bezig aan een best wel goede reeks en was ook van plan het seizoen zo waardig mogelijk af te sluiten. Dennis trapte af en deed dat goed, onze lange heeft de stijgende lijn weer te pakken en zet JP 1 op een 1-0 voorsprong. Pat is sowieso goed de laatste weken, misschien zelfs wel maanden en won vervolgens zijn single met 4-0. 2-0 tussenstand dus. Tim gooide goed, maar had grote problemen met checken en dat vervelende verjaardagskind van Groters, pakte al zijn kadootjes uit... Tussenstand 2-1. Harm gooide daarna een belabberde single en tegen Martijn Soomers hoef je dat niet te doen: een 4-0 oorwassing voor Capo. 2-2 dus na de singles. In de koppels moest het verschil worden gemaakt en dat gebeurde ook, 3 koppels werden dik gewonnen en 1 koppel werd heel nipt en een klein beetje onterecht met 3-2 verloren. Anyweg, tussenstand na de koppels 5-3 voor ons. Bierronde werd vervolgens met overmacht gewonnen, goede scores en goed rekenwerk van Harm, zorgde ervoor dat Dennis D18 kon uitgooien voor waarschijnlijk de laatste bierronde in de DVO. Bijzonderheden: Even opletten, Pat 1x 180, Harm 1x 180, Tim 2x 180 en een HF 112 EN ............. DENNIS 1x 180 (de eerste sinds januari en het gooien van 327 140-ers). Al met al een goed seizoen van JP1, trots op mijn team en we hebben de beker nog als toetje :-)


Ma 15-05-2017: Jackpot 1 - De Buurmannetjes 1

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 25, laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen De Buurmannetjes 1. JP1 met de vertrouwde opstelling met De Buurmannetjes, de nummer laatst, als tegenstander. En eerlijk is eerlijk bijna alle spelers van De Buurmannetjes lieten vooral bij begin van de wedstrijden goed spel zien, waarmee ze echt wel in de eredivisie thuis horen. Probleem was dat ze het goede niveau niet lang genoeg volhielden en wij zelfs gas konden bij geven. Dennis trapte en kwam niet echt in de problemen, 1-0 voor. Patje gooit de laatste weken sterk en deed dat gisteravond ook weer: 2-0. Tim begon wat slapjes, maar daarna was er geen houden aan (de rest van de avond): 3-0. Harm gooide een behoorlijke pot en won met 4-0 en dat werd ook de tussenstand na de singles. De koppels van Dennis en Pat leverden een paar hoogtepunten op: Dennis weet de tegenstander zo af te leiden dat hij (de tegenstander dus) pardoes een 180 gooit, maar gooit die leg wel met een prachtige HF 126 uit om het sprankje hoop bij De Buurmannetjes ook meteen weer weg te halen. Dennis en Pat wonnen beide koppels. Tim en Harm als koppel was gisteren heel veel Tim en een beetje Harm, want Tim gooide de ene triple na de andere en Harm mocht voor de vorm af en toe checken. Ook deze koppels leverden 2x winst op. 8-0 voor en dan de bierronde.... U raadt het al, die werd verprutst en we moesten daarom De Buurmannetjes een drankje doen. Hoewel we dat graag andersom hadden gezien, was het een leuke en sportieve avond en daarom is De Buurmannetjes ook wel een traktatie en een punt gegund. Bijzonderheden: Tim en Patje allebei 1x 180 en Dennis met die mooie HF 126.


Ma 08-05-2017: Vosta - Jackpot 1

geschreven door: Capo JP1

speelronde 24: uit naar koploper Vosta 1 in Enschede. Het beloofde op voorhand een hele zware pot te worden tegen Vosta 1, de koploper in de eredivisie die het kampioenschap in zicht heeft. Maar het beloofde een aparte avond te worden... Dennis trapte af tegen Kevin Wensink en gooide behoorlijk goed, maar kreeg de dubbels er moeilijk in. Verloor hierdoor helaas maar was zeker niet kansloos... Daarna Patje die de goede vorm te pakken heeft: won met goed spel tegen Wesley Brown en maakte er 1-1 van. Vervolgens Tim die in een mooie wedstrijd tegen Tom Feringa heel goed scoorde maar wat minder checkte. Tom speelde ook heel sterk en strafte alles af en daardoor een 1-2 tussenstand. Als laatste Harm tegen Melvin Gerritsen. Melvin scoorde beter, maar Harm checkte beter en kwam daardoor op een 3-0 voorsprong. Harm begon daarna te prutsen en hierdoor kwam zijn tegenstander terug in de wedstrijd, waarbij hij 111 uitgooide om er 3-3 van te maken, terwijl Harm op een dubbel stond. Die deed even zeer en Harm draaide zich om, om een slok cola te drinken en alle moed te verzamelen. Hierdoor vergat hij Melvin een hand te geven en dat werd na de laatste leg niet in dank afgenomen... Harm had echter niets door en won de laatste leg en zag de tegenstander naar buiten lopen. Een vervelend voorval, omdat dit helemaal niet zo bedoeld was, maar bij deze nogmaals sorry! Een 2-2 tussenstand dus. Daarna de koppels en deze verliepen eerst niet zo best, Dennis en Pat verloren hun eerste partij en Tim en Harm daarna ook. 2-4.... Tim en Harm bleven vervolgens staan en trokken er een 3-2 winst eruit en goed voorbeeld deed volgen, Dennis en Pat wonnen de laatste koppel ook. 4-4! Bierronde gaf daarna de doorslag en daarin waren wij iets beter en wonnen deze ook nog, waardoor we met 5-4 hebben gewonnen. Knappe prestatie en we wensen Vosta een spoedig kampioenschap toe! Bijzonderheden: Pat 1x 177, Harm 1x 180 en Tim 3x 180


Ma 01-05-2017: Jackpot 1 - XXXXXL Boys

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 23: thuis tegen XXXXXXL Boys uit Almelo. Het bleek een beetje rare avond te worden waarbij beide teams aan het eind het gevoel hadden niet het maximale eruit gesleept te hebben. Wij begonnen goed aan de singles: Dennis startte goed, zakte wat in, maar maakte het wel af: 4-1 winst. Patje gooide een geweldige pot tegen Fabian Roosenbrand, maar verloor wel met 4-1 en een gemiddelde van 87. Daarna Tim en die werd beter naarmate het potje duurde en wist een 3-2 achterstand nog om te draaien naar een 4-3 winst. Als laatste Harm en die gooide heel wisselvallig, bleef op één of andere manier wel in de wedstrijd en kon met hangen en wurgen er een 4-3 winst uithalen. Na de singles 3-1 voor dus. In de koppels een beetje hetzelfde verhaal maar de scores draaiden om, waardoor uiteindelijk alleen Dennis en Patje een koppel wonnen en Tim en Harm 2x verloren. Tussenstand 4-4 en daardoor moest de bierronde de beslissing brengen. XXXXXL Boys stonden eerder op een dubbel misten en toen kregen we alsnog de kans om met de winst er vandoor te gaan en toen misten wij ook :-( Kortom een 5-4 nederlaag. Er werden deze wedstrijd maar liefst 14x 180 gegooid en 3 100+ finishes. Van onze kant: Harm 1x 180, Tim 2x 180 en een HF 103 en Patje 2x 180 en een HF 124.


Ma 24-04-2017: BEKER Jackpot 1 - Kremer 4

geschreven door: Capo JP1

Kwartfinale beker bij het Twentse Ros in Hengelo. Nadat onze competitieleider John Orriëns acht chocolade-eieren met kinderverrassing had opgegeten, werden de daardoor verkregen gele balletjes gevuld met de namen van de 8 resterende teams in de beker. Natuurlijk zat Jackpot als één van de meest bekende cupfighters van de DVO in een wat heter geel balletje, zodat we konden rekenen op een wat gunstiger loting :-) Wij kregen Kremer 4 als tegenstander en die hadden eerlijk gezegd nogal wat blessureproblemen... Dus, wie zijn wij dan om daar niet optimaal gebruik van te maken??? Dennis trapt af en ietwat zenuwachtig brengt hij ons op 1-0. Daarna Patje die naar eigen zeggen het hele weekend alleen maar 12 en 15-darters had gegooid, dus we gingen er maar even goed voor zitten (in dit geval staan, omdat er geen zitplaatsen zijn in het Twentse Ros). Leg 1 werd na 36 pijlen binnengehaald en de vrolijkheid bij onze Pat was ver te zoeken. Gelukkig werd het daarna een stuk beter. Nog steeds een beetje knorrig maakte Pat er redelijk simpel 2-0 van. Vervolgens Tim en die had geen moeite met zijn tegenstander, die een tennisarm heeft. 3-0 voor. Als laatste Harm en die kreeg zoals gewoonlijk weer de zwaarste tegenstander. Hij wou echter niet achterblijven bij de rest van het team en won met 3-1 met o.a. een 180-er en een HF 107. 4-0 voor en met 1 en driekwart been al in de halve finale zou je zeggen. Eerst koppel Dennis en Patje en door wat geouwehoer en een beetje concentratieverlies werd die met 2-3 verloren. Kremer 4 blij, want ze waren van de nul af. Daarna Tim en Harm en die lieten zien dat het daarmee ook af was voor Kremer. Een duidelijke 3-0 overwinning waarbij Harm de partij uitgooide met een 100-finish met 2 pijlen. Hoppa, halve finale! Daarna gaf Kremer aan het wel best te vinden en niet verder te willen gooien en dat was prima. Wij op thuis naar huis en eind mei gaan we weer verder met de halve finale. En even als laatste opmerking: het blijft toch mooi om te zien dat wij support krijgen van onze eigen leden! Iedereen die hiervoor de moeite heeft genomen bedankt!!


Ma 10-04-2017: Toppertje - Jackpot 1

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 22: uit tegen Toppertje... Met 4 man naar Hengelo (Pat B, Pat K, Tim en Harm) en in de auto wat stevig stampwerk op de radio als gewenste voorbode van onze dartwedstrijden. Nou dat stampen kwam wel aan de orde in onze wedstrijden, maar vooral van de tegenstander... Harm begon en kon niet de goede afstand vinden en zijn tegenstander deed dat zeker wel. Terecht verlies en daarmee 0-1. Pat B gooide een goede pot en miste een paar dubbeltjes, terwijl zijn tegenstander elke kans aangreep om wel uit te gooien. Dus een beetje pech, maar wel 0-2. Tim kreeg het ook niet voor elkaar om een lekker gevoel te vinden en verloor daarna ook. Als laatste Pat K en die werd van de plaat gestampt door Dennie Olde Kalter. 0-4 dus. En een hoop chagrijn dus. De koppels waren vervolgens niet slecht en gelijkopgaand, maar elke keer visten wij net achter het net, omdat wij net een keer een beurt op de dubbel misten en de tegenstander een goede finish gooit. Bovendien werden we door het rookgedrag van de tegenstander (naast alle resultaten van het darten) behoorlijk geïrriteerd. Na elke pot werd uitgebreid gerookt en duurde het elke keer een hele poos voordat de volgende pot weer begon. Daardoor wordt zo'n avond heel lang en echt niet gezelliger. Bij een tussenstand van 0-8 waren we in ieder geval nog behoorlijk gemotiveerd om de laatste ronde te winnen en dat deden we dan wel overtuigend: nadat Harm net een 144 finish miste, gooide Patje B dubbel 6 uit en daarmee hebben we een traktatie verdiend. En deze hebben we nog tegoed bij de eerstvolgende bekeravond in het Twentse Ros, want we sloegen nu even vriendelijk over in verband met het late tijdstip van het afronden van de wedstrijd. Bijzonderheden: Harm 1x 180 en Pat K 1x 171.


Ma 03-04-2017: Jackpot 1 - Kremer 5

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 21: thuis tegen Kremer 5. Opstelling iets aangepast en daardoor startte Patje met de single. Pat gooide goed deze avond en wist zijn single ook in winst om te zetten. Dennis mocht daarna tegen Christian Kist. Dennis had zaterdag in de Superleague vertrouwen getankt en wou graag tegen Chris. Chris had dit weekend ook wat vertrouwen getankt in Engeland en gooide een geweldige single (en trouwens de rest van de avond ook). Gemiddelde boven de 100 en de laatste leg een 11-darter. Harm won daarna zijn single redelijk makkelijk en zorgde voor een 2-1 voorsprong. Tim verloor in een 7e en laatste leg met 4-3 en zo was het na de singles 2-2. Eerste koppel werd gewonnen door Dennis en Patje en kennelijk werden we toen iets te vrolijk want de concentratie zakte weg en het niveau was ook niet al te best van ons, met uitzondering van Pat. Drie keer verlies (2-3, 2-3, 1-3) en we stonden met 5-3 achter. Bierronde werd nog wel binnen gehengeld en daardoor een einduitslag van 4-5. Was wel hartstikke gezellig met de boys uut Vroomshoop. Bijzonderheden: Harm 1x 180 en Patje 3x 180 (en C. Kist 4x 180 en een HF 141 en de 11-darter was 125-100-180-96)


Ma 27-03-2017: Buddys 99 - Jackpot 1

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 20: uit tegen Buddy's 99. Na wat probleempjes om toch 4 man op te stellen konden we toch met een volledig team aantreden tegen Buddy's 99 in Goor. Bijna iedereen had deze avond moeite om het goede gevoel te vinden. Dennis wint zijn single, maar was niet heel blij met hoe dat ging. Patrick scoorde prima, maar kon geen dubbel raken. Tim had ook de nodige moeite, maar mocht met wat geluk aan de laatste leg beginnen en raffelde die in 14 pijlen af en won. Harm begon super met scoren en kon met geen mogelijkheid checken. Zijn tegenstander begon erin te geloven en gooide steeds beter, terwijl Harm meer en meer gefrustreerd werd. 2-2 na de singles... Koppels: Dennis en Patrick verloren twee keer en Tim en Harm wonnen beide koppels, waarbij Tim echt goed was. Bierronde was niet best en daarin kwamen net iets tekort. Verdiende 5-4 overwinning voor Buddy's 99, die goed profiteerden van een mindere avond van onze kant. Bijzonderheden: Tim 1x 180


Ma 20-02-2017: BEKER Jackpot 1-Holthuis 5

geschreven door: Capo JP1

De laatste 16 oftewel de sweet sixteen. Op voorhand leken we een goede loting te hebben met 4e divisionist Holthuis 5. Maar soms gaat het dan even anders dan verwacht, want geen enkel team zit voor niets bij de laatste 16. De heren van Holthuis 5 bleken niet alleen gezellig te zijn, maar gooiden ook prima. Vooral het uitgooien was bij hun vlekkeloos en zo kon het gebeuren dat we binnen een vloek en een scheet 2-0 achter stonden... Wat krijgen we nou? Gelukkig konden Tim en Capo de stand heel snel weer op 2-2 krijgen, zodat we even op adem konden komen en goed konden nadenken over hoe en wat. Toch maar snel een wissel toegepast en dat pakte meteen goed uit want in de 1e koppel op een 2-2 stand en de tegenstander op 32 gooide Patje B 87 uit en daarmee onze eerste voorsprong in de wedstrijd, 3-2. Dat was ook meteen het belangrijkste punt, want daarna werd 2 keer makkelijk gewonnen van het laatste koppel van Holthuis en zat de wedstrijd in de knip: 5-2. En op naar de kwartfinale! Het laatste koppel en de bierronde werd vervolgens ook nog gewonnen en daarmee de einduitslag van 7-2. Alle credits voor Holthuis 5, want voor een team met alleen maar 1e jaars spelers een hele knappe prestatie! Bijzonderheden: Dennis een mooie HF 104 en Capo 1x 180 en (weer) een laffe HF 160.


Ma 13-03-2017: Jackpot 1 - Lefgoozers

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 19 en de Lefgoozers komen bij ons op bezoek. In het algemeen zijn dit altijd spannende wedstrijden die meestal eindigen in een 5-4 of 4-5. De uitwedstrijd werd echter met 7-2 verloren dus we hadden wat goed te maken en dat gebeurde dan ook een beetje.... Dennis opent tegen Frank Schasfoort en na wat zenuwachtig gepruts op de dubbels, kreeg Dennis een 3-1 voorsprong en die gaf hem lucht en de vrijheid om er een prachtige laatste leg eruit te stampen met o.a. een score van 174. Stand 1-0. Daarna Patje tegen zijn plaatsgenoot Thijs ten Hagen en Pat was en bleef net de bovenliggende partij en maakte er 2-0 van. Mooiste pot van de avond was de single tussen Tim en Richard Wilmink. Niveau was goed en Richard liet een paar dubbels liggen en werd door Tim met een HF 111 hard afgestraft. Het werd nog wel 3-2 maar toen liet Tim een mooie laatste leg zien en zette de 3-0 op het bord. Laatste single was Harm tegen Dennis Sanberg. Dennis maakte er deze avond een kunst van om veel pijlen tegen zijn flights te gooien in plaats van in het bord en maakte het Harm daardoor wat makkelijker, 4-1 winst voor ons en een ongekende 4-0 tussenstand na de singles. In de koppels werd er juist door ons een tandje bijgezet in plaats van door de Lefgoozers en daardoor werd het vlot 5-0, 6-0 en 7-0. Een wissel bij de Lefgoozers moest nog redding brengen bij de tegenstander en dat leek te lukken, want Tim en Harm kwamen 2-0 achter. Daarna werden Tim en Harm weer wakker en werd de achterstand beetje bij beetje teruggedraaid en de laatste leg werd ook redelijk duidelijk gewonnen door JP 1. 8-0 na de koppels en een gebroken tegenstander.... Bierronde leverde een voorsprong op van bijna 400 punten en Harm gooide de benodigde dubbel: 9-0 eindstand. Na een 9-0 in de vorige wedstrijd nu weer een 9-0 en waarschijnlijk staan we bovenaan in de 3e periode :-)


Ma 06-03-2017: Jackpot 1 - t Wiefke

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 18, 6-3-2017, thuis tegen 't Wiefke uit Losser. De kearls van 't Wiefke waren de weg een beetje kwijt geraakt en daardoor begonnen we vrij laat met de wedstrijd. Dennis begon en moest een beetje op stoom komen, kwam niet echt in gevaar en won met 4-1. Patje gooide een gedegen pot en won daarna met 4-2. Tim gooide redelijk en is een beetje naar zijn vorm aan het zoeken, die waarschijnlijk nog in zijn verhuisdozen verstopt is, maar zeker snel boven water komt. 4-1 winst in ieder geval. Harm heeft een stijgende vorm te pakken en liet zijn tegenstander geen kans, 4-0. In de koppels waren de spelers van 't Wiefke nog steeds de weg kwijt: Dennis en Pat wonnen twee keer met 3-1 en Tim en Harm wonnen twee keer met 3-0. Tussenstand 8-0. Bierronde was heel matig, het leek wel of alleen Harm dorst had. In ieder geval gooide Dennis fijn de dubbel 10 erin en daarmee een 9-0 overwinning. Bijzonderheden: Dennis HF 100 en Harm 3x 180.


Ma 20-02-2017: BEKER Jackpot 1 - Buurmannetjes 2

geschreven door: Capo JP1

Bekerwedstrijd laatste 32: thuis tegen Buurmannetjes 2 uit Goor. En wat wil het geval? Buurmannetjes willen graag een 9-0 op papier, omdat ze als team besloten hebben thuis te blijven door weinig perspectief op winst... Na het bericht dat dit geen 9-0 kan zijn maar een claim en mogelijk 9 strafpunten voor hun, krijgen we het bericht dat ze dan alsnog willen komen.... Dan krijg je niet zo'n vrolijke avond, waarbij de messen op voorhand al geslepen zijn. Helaas kon Dennis door zijn verbouwing thuis niet meer over zijn nog natte, nieuwe vloer bij zijn messen komen en komen we ook nog met 1-0 achter. Daarna wordt de boel snel recht gezet: Patje goede pot, 1-1. Tim goede pot 2-1 en Harm, het wordt niet vaak meer gezegd maar hij kan het nog echt wel, met een gemiddelde van 104,85 maakte hij er 3-1 van. Buurmannetjes geknakt en in de koppels werd het snel 7-1. Bierronde werd ook dik gewonnen en daarmee soepel naar de laatste 16! Bijzonderheden: Tim 1x 180 en Harm 2x 180 en een HF 160.


Ma 13-02-2017: Spankers - Jackpot 1

geschreven door: Capo JP1

Uit naar Hengelo tegen de Spankers, speelronde 17. Helaas zonder Dennis, maar wel gewapend met goede zin. Maar wat bleek: alleen goede zin is niet genoeg... Patje begint en gooit een hele matige pot en verliest 4-0. Tim daarna tegen Luuk en gooit een goede eerste leg, kan niet checken en de rest is geschiedenis. Ook 4-0 aan de broek en een 2-0 achterstand. Vervolgens Pat K, komt 3-0 achter, knokt zich terug naar 3-2, maar mist daarna en verliest 4-2. Normaalgesproken zorgt Harm dan meestal nog voor een singlepuntje, maar hij kreeg het ook niet voor elkaar om Lesley Geertsma af te stoppen... 1e leg een HF 160 tegen, tweede leg een 14-darter tegen, 3e leg was Harm ook niet uit in 15 pijlen en toen was het al 3-0... Laatste leg werden 2 pijlen op een dubbel gemist en klaar, 4-0 verlies, met op zich goed spel, maar ook een 0-4 achterstand na de singles. Eerste koppel Patje en Tim: 3-0 klop... Donkere wolken pakken zich samen... Daarna Harm en Pat K en die begonnen goed te gooien en zorgden voor het eerste puntje. 3e koppel weer Harm en Pat K en deze werd onnodig verloren op de dubbels. Laatste koppel weer patje en Tim en ook deze werd met 3-0 verloren. Tot slot de bierronde en met Spankers op een dubbel gooide Tim 83 uit met T3-T14 en D16, dat was dan wel weer heel fijn, zo'n vervelende finish die wij al een paar keer tegen hadden gehad, maar nu bij ons een keer viel. 7-2 verloren dus. Bijzonderheden: Pat Kramer 1x 180.


Ma 23-01-2017: Jackpot 1 - DV Excelsior

geschreven door: Capo JP1

Na een lang weekend Dutch Open, wou Dennis graag wat rust en zijn we tegen onze vrienden van Excelsior uut Rijssen gestart met de volgende basis: Pat K, Patje B, Tim en Harm. Pat K moest het helaas afleggen tegen Henri S. Daarna gooide Patje een goede pot tegen Andor K. en trok de stand weer gelijk. Tim speelde de beste single door op een overtuigende manier te winnen tegen Alex. Harm mocht als laatste tegen Jan F. en vanaf het begin was duidelijk dat er 1 vraag was: hoe snel maakt Harm dit af? Leg 1 leverde een HF 144 op, leg 2 leverde 19 gemiste dubbels op en een 1-1 tussenstand en de laatste 3 legs waren weer heel goed en ook nog vlot gecheckt door Harm en daarmee een 3-1 voorsprong na de singles. Eerste koppel werd door de Patjes verloren, daarna een snelle winstpartij door Tim en Harm. Vervolgens de revanche van de Patjes en een 5-2 tussenstand... Op de 1 of andere manier werd het daarna bij ons weer een stuk minder en werden de laatste 2 potjes (inclusief de bierronde :-() door ons verloren. Einduitslag na een gezellige pot darts 5-4 voor JP 1. Bijzonderheden: Patje B 1x 180 en Harm een HF 144. En volgende week een uitgeruste Dennis aan de oche!


Ma 23-01-2017: Jackpot 1 - Kremer 4

geschreven door: Capo JP1

De tweede helft van de competitie is begonnen en JP1 mocht het thuis opnemen tegen Kremer 4 uut Vroomshoop. Dennis trapt af en wint redelijk makkelijk. Daarna Harm op 2 omdat de 4e plek kennelijk te makkelijk is... Harm wordt gebroken, breekt terug, wordt gebroken, breekt terug, wordt gebroken, breekt terug en.... Laat zich in de laatste leg niet meer breken :-) 2-0 voorsprong dus. Als 3e Patje en die heeft een lastige tegenstander. Na de 2-2 drukt de tegenstander door en daardoor wordt het 2-1. Als laatste Pat K en die kan de triple maar moeilijk vinden en verliest ook: 2-2. Eerste koppel Harm en Patje en die winnen met sterk spel met 3-0. Vervolgens Dennis en Pat K en die verliezen. Tussenstand 3-3. Harm en Pat starten het 3e koppel ook weer sterk, hebben een kleine hapering maar maken het toch goed af. Laatste koppel wordt na een slow start toch gewonnen door Dennis en Pat K en daardoor een 5-3 tussenstand na de koppels. De bierronde leverde weer eens een hoop frustratie op: 11 pijlen op een dubbel gemist en de tegenstander gooit twee pijlen buiten het bord en de laatste pijl wel raak... Gevolg: geen 6-3, maar wel een 5-4 overwinning. Bijzonderheden: Dennis en Harm beiden 1x 180 en Patje B 2x 180.


Ma 09-01-2017: Jackpot 1 - Buddys 8

geschreven door: Capo

Een nieuw jaar en de laatste wedstrijd uit de 1e helft van de competitie: thuis tegen onze vrienden van Buddy's 8 uit Goor. Dennis mocht beginnen en is duidelijk gestart met een aantal goede voornemens. Angstgegner Elkjaer Wolff werd nu aan de kant gezet en ook nog eens met goed spel. Daarna Patje tegen Niels Groters: ondanks dat er kansen lagen was Pat vooral met zijn pijlen bezig en dat kost hem ook de partij. Tim mocht daarna tegen Martijn Soomers en dat was een mooie pot om te zien met van beide kanten een goed niveau. Martijn was helaas voor ons net iets beter en daardoor kwamen we 2-1 achter. Als laatste moest Harm tegen Botse en dat was een worsteling vanaf de eerste pijl. Scorend was het al moeizaam en checken een drama. Harm komt 3-1 achter maar weet toch nog nog te winnen met 4-3, maar vraag niet hoe. Anyweg tussenstand na de singles 2-2. Eerste koppel Dennis en Patje, liep niet zoals verwacht en werd verloren. Daarna Tim en Harm tegen Soomers en Groters: Harm had wat recht te zetten en deed dat ook en Tim gooide ook goed. Winst voor ons en weer een gelijke stand, 3-3. Patrick Kramer viel daarna in voor Patje en deed dat prima. Helaas werd er toch verloren en werd het 3-4. Laatste koppel van Tim en Harm was heel goed en werd met overmacht gewonnen en daardoor 4-4. Sociaal als we zijn hebben we daarna de bierronde verloren om de gezellige avond af te kunnen sluiten met een rondje voor onze tegenstanders... 5-4 verloren dus en 4 punten dichter bij de titel. Bijzonderheden: Harm 2x 180.


Ma 12-12-2016: Jackpot 1 - Vosta

geschreven door: Capo JP1

Speelronde 11 thuis tegen Vosta uit Enschede. En niet tegen De Buurmannetjes zoals Capo dacht. Patje trapt af in de titelstrijd in het zwaargewicht en wint van een matig gooiende Kevin Wensink. Daarna Pat K (De Spons) en die had geen enkele kans tegen Wesley Brown. Vervolgens wint onze Tim van Tom Feringa en daarmee een 2-1 voorsprong. Harm begint tenslotte heel goed tegen het lange eind dat Marco Libbers heet. Helaas werd het bij Harm wat minder naarmate de wedstrijd vorderde en Marco gooide steeds beter. 2-2 na de singles… Vosta liet vooral in de koppels zien een titelkandidaat te zijn, want we kwamen steeds een stukje tekort, ondanks 2-3 partijen waren zij gewoon een stukje beter. Laatste koppel werd met een 120 finish door Vosta gewonnen en de bierronde werd door Vosta binnengesleept met een 130 finish….. Einduitslag 2-7. Bijzonderheden: Tim een HF 118, Patje 1x 180 en Harm 2x 180.