DC Jackpot 700

Verslagen
Ma 12-05-2019: Spankers - Jackpot 1

geschreven door: Dennis vd Voort

Daar is ie dan. De laatste speelronde en jaja good old Ruudje(100%) Bentsink deed ff mee!! Een wedstrijd die nergens meer om ging qua stand. Ondanks dat werd er een aardig niveau neergezet. Waar we na een 2-0 achterstand terug kwamen naar een 3-2 voorsprong dankzij overwinning van Ruudje (100%) op Luuk B. Tim op Lesley G en Malikibu op Bjorn B. In de koppels werd er ook weer leuk gegooid maar waren de spankies telkens iets sterker en wonnen hunnie alle koppels. Een 6-3 nederlaag in een gezellige slotavond.

Bijzonderheden: genoeg om op te noemen, maar het hoogtepunt toch wel de 140 Finish van Tim (Balletjes kriebelen) Veltmaat (T20 Tops Tops). Verder: Dennis 14darter, Malikibu 1x180+108, Tim 3x180+101+140 Spankies: Luuk B 1x180 en Jelle K 5x180 +140 +12darter

Bij deze willen we Buddy's feliciteren met het behaalde kampioenschap! Geniet ervan Boys!!
Verder wensen we iedereen een fijne zomerstop en tot volgend seizoen!! GAME ON!


Ma 06-05-2019: Wiefke 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

1 na laatste speelronde en we mochten uit naar Losser tegen de nummer laatst 't Wiefke. We wouden graag de zure nasmaak van het verlies in de beker wegspoelen en dat is behoorlijk goed gelukt. De round robin bleek een goede voorbode van de rest van de wedstrijd, want we wonnen die weer eens en dat heeft het hele seizoen dan ook een goed vervolg gegeven. Pat won daarna de eerste single, al was dat niet zonder slag of stoot. Vervolgens maakte Harm er helemaal een worstelpartij van, die hij ondanks een achterstand toch nog wist te winnen. Tim deed dat een stuk overtuigender en zorgde voor een 4-0 tussenstand. Tot slot gooide Maikel zijn single en het was eigenlijk heel jammer dat onze beste speler van de avond toch nipt verloor. De koppels gingen vervolgens ook onze kant op, Pat speelde goed en Maikel zeker ook. Alleen het laatste koppel ging verloren en daardoor een 7-2 einduitslag. Bijzonderheden: Harm een HF 120 en Maikel 3x 180 en een HF 110.


Ma 15-04-2019: Jackpot 1 - Toornsmit 88

geschreven door: Capo

speelronde 24 en onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen alweer tegen Toornsmit 88. Onze gasten zitten in een zware degradatiestrijd en deden er alles aan om zoveel punten binnen te halen. In het begin leek het er ook op dat het een spannende avond zou worden: in de round robin vergaten wij het beslissende punt binnen te halen en Toornsmit maakte daar dankbaar gebruik van: 0-1 dus. Daarna de singles en Pat trok de stand weer gelijk. Dennis mocht daarna en maakte er een mooie pot van. Onze lange kwam op achterstand maar knokte zich met twee mooie 16-darters naar ons tweede punt. Vervolgens mocht Tim tegen jeugdtalent Danny Jansen. Tim was er nog niet helemaal bij en kwam 3-0 achter. Daarna was het Tim die 3 versnellingen bij schakelde en met o.a. een 16- en een 11- darter er toch een hele knappe overwinning uitsleepte. Tot slot kwam Maikel aan de oche en hij trekt de stijgende lijn in vorm door en sloot zijn single af met een fraaie 122 finish. Tussenstand 4-1 voor ons. In de koppels gooiden we allemaal sterk en lieten Toornsmit weinig kans. Hoogtepunt in de koppels was de 170-finish van Tim, die graag van het kratje bier-aanbod van Dennis gebruik maakte... Einduitslag een goede 8-1 overwinning, maar zeker ook de hoop dat Toornsmit wel in de eredivisie blijft, want dat is een goede en leuke tegenstander.

Bijzonderheden: Pat 2x 180, Maikel 1x 180 en een HF 122 en Tim 2x 180, een 11-darter en een HF 170.


Ma 08-04-2019: Vosta - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Met nog 4 wedstrijden te spelen (speelronde 23 dus), waren de belangen voor onze tegenstander Vosta 1 en die van ons zelf nogal verschillend. Vosta 1 wil graag de titel verdedigen en zijn volledig gericht op de competitie en wij staan in niemandsland in de competitie en hebben ons vooral te richten op de beker. De laatste paar jaar hebben we ook altijd goede resultaten gehaald tegen Vosta, dus ze waren in Enschede voorbereid op een zware pot. De round robin liep weer eens niet als verwacht, alleen Harm wist zijn 2 legs te winnen, maar daarna was het al snel 5-2 voor Vosta en voor ons dus een 1-0 achterstand. Pat begon aan de singels en gooide een behoorlijke wedstrijd. Helaas voor ons maakte hij een paar kansjes niet af en werd in de laatste leg voorbij geracet. Zo werd het dus 2-0 voor Vosta. Maikel gooide daarna tegen Wesley Brown en verdiende eigenlijk ook te winnen. Hij gooide fantastische finishes van 149 en 129 op rij, kwam veel eerder op een dubbel in de laatste leg, maar kon de beslissende dubbel net niet vinden. 3-0 dus. Vervolgens kwam Tim aan de oche en die kon eigenlijk de hele wedstrijd zijn draai niet vinden en verloor daardoor ook: 4-0 achter. Harm gooide als laatste zijn single en gooide behoorlijk wisselvallig, maar wist wel met 4-1 te winnen en bracht daarmee ook een 4-1 tussenstand op het bord. Even hadden we weer het idee dat we het nog spannend konden maken, want in het eerste koppel wonnen Pat en Dennis en daarmee werd het 4-2. Helaas bleek dat ook ons laatste winstpotje te zijn geweest, want daarna verloren we de resterende 3 koppels ondanks behoorlijk goed spel en ook behoorlijk wat kansen om er meer van te maken. Einduitslag 7-2 voor Vosta... Bijzonderheden: Pat 2x 180, Maikel 1x 180 en HF 149 en HF 129, Harm 2x 180, 1x 171 en HF 100 en HF 127.


Ma 01-04-2019: BEKER Jackpot 1 - Royaldarts

geschreven door: Capo

Verslag: De laatste 16 van de beker: een thuiswedstrijd tegen Royaldarts uit Geesteren. Het verhaal van deze avond: wat is het toch fijn om iemand als Ruud Bentsink achter de hand te hebben! Mister McDanger deed gisteren voor het eerst mee dit seizoen en liet meteen weer zien hoe het moet. Dennis trapte de singles af en zette ons in een redelijke pot op een 1-0 voorsprong. Daarna kreeg Maikel toch wel de sterkste van Royaldarts tegenover zich en in een hele mooie pot, trok Maikel net aan het kortste eind, waardoor het 1-1 werd. Tim liet zich niet van de wijs brengen en zorgde snel voor een nieuwe voorsprong, 2-1. Ruud gooide als laatste zijn single en bleek een ultieme diesel te zijn. De trein kwam wat langzaam op gang, vooral door het missen van behoorlijk wat dubbels, maar op het moment dat hij op stoom kwam, was hij niet meer stoppen. Ruud kwam 2-1 achter, maar maakte er toch 3-2 van en daardoor werd het 3-1 voor ons. De koppels waren een behoorlijke strijd. Een beetje tegen de verwachting (en ook het spelbeeld) in verloren Dennis en Maikel hun eerste pot waardoor het 3-2 werd en Royaldarts weer geloof kregen. Goed voor ons was, dat Tim en Ruud dat geloof van Royaldarts redelijk snel de grond inboorde. Met goed spel zorgden Tim en Ruud voor de 4-2 voorsprong. Toch gaf dit niet de rust die we graag zouden zien om de wedstrijd hierna af te maken. Dennis en Maikel verloren ook hun tweede koppel, waardoor Royaldarts weer aansluiting vond. In het laatste koppel was het Ruud die Tim volledig aan de hand meenam en voor het winnende punt zorgde. 5-3 en op naar de laatste 8 bij het Twentse Ros in Hengelo! De bierronde werd vervolgens ook nog gewonnen waardoor de einduitslag 6-3 werd. Een mooie en gezellige avond, waarin duidelijk werd dat Ruud nog altijd een topper is en waarin Royaldarts de complimenten verdiend voor goed spel en vooral een hele goede wedstrijdmentaliteit!


Ma 25-03-2019: Jackpot 1 - De Buytenplaets

geschreven door: Capo

Verslag: 22e speelronde alweer en JP1 was op zoek naar eerherstel. Dat leek niet zo erg te lukken gezien de matige round robin die verloren werd, waardoor het 0-1 werd. Daarna kwam Pat aan de beurt voor zijn single tegen Danny Blom en Pat gooide een goede pot en checkte alles wat voor zijn neus kwam. Hiermee werd de stand gelijk en zagen we kennelijk het licht. Dennis gooide ook goed en won van Oswald Blikman, Harm gooide niet goed maar won wel met 4-0 van Mike Weterholt en Tim maakte het feest compleet door te winnen van Tim ter Mors. Stand na de singles daarmee 4-1. De koppels lieten grotendeels hetzelfde beeld zien. Ondanks dat we 9x 180 tegen kregen deze avond, waren we niet te stoppen, op het laatste koppel na. Einduitslag een goede 7-2 overwinning en met goede moed naar volgende week. Dan spelen we thuis voor de laatste 16 in de beker.
Bijzonderheden: Pat 4x 180 en Tim 1x 180 en een HF 142.


Ma 18-03-2019: Kremer 5 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Verslag: Speelronde 21: uit naar Vroomshoop tegen Kremer 5.

Kennen jullie het verhaal van de makke lammetjes?

Nou, die gingen naar de slachtbank in Vroomshoop.

Een pijnlijke 9-0 nederlaag dus.
Zelfs het feit dat Tim, Patrick en Dennis 1x 180 gooiden, kan amper als hoogtepuntjes beschouwd worden. Behalve dan dat Dennis hiermee zijn 10e van het seizoen gooit.


Ma 11-03-2019: BEKER Jackpot 1 - Toornsmit 88

geschreven door: Capo

Bekerronde 5, de laatste 32. Jackpot 1 mocht thuis aantreden tegen collega-eredivisionist Toornsmit 88. Harm zorgde ervoor dat we geen round robin gingen spelen, maar, zoals dat in de beker ook hoort, een olderwetse bierronde als laatste pot. Dit betekende meteen dat Pat mocht beginnen met zijn single en hij zorgde met goed spel voor de 1-0 voorsprong. Dennis had daarna de iets te moeilijke opgave om Danny Jansen tegen te houden. Oftewel het werd 1-1. Tim zorgde er vervolgens voor dat we een 2-1 voorsprong pakten. De partij van Harm was toch een beetje het kantelpunt deze avond: hij kwam 3-1 achter en alles leek erop dat het na de singles 2-2 zou worden, met alle spanning die er dan bij komt. Maar het liep toch iets anders, want Harm knokte zich terug in de wedstrijd en won alsnog met 4-3. Daardoor werd het 3-1 en hadden we een gaatje geslagen. In de koppels waren alle partijen spannend tot het eind en werd alles een 3-2 uitslag. De ene keer voor ons, dan weer voor Toornsmit, de volgende weer voor ons en de laatste weer voor Toornsmit.

De oplettende lezer heeft al door, dat we inmiddels een 5-3 voorsprong hadden en daarmee de wedstrijd gewonnen hadden. Dit betekent dat we naar de volgende ronde gaan en bij de laatste 16 weer mogen aantreden. Als feestelijk eind van de avond, liet Pat zien dat hij meer dorst had dan wie dan ook en zorgde er bijna in zijn eentje voor dat we de bierronde wonnen :)

Einduitslag 6-3. Bijzonderheden: Dennis 1x 180, Pat 1x 180, Harm 1x 180 en een HF 116 en Tim 3x 180.


Ma 25-02-2019: Jackpot 1 - Kremer 4

geschreven door: Capo

Speelronde 20: thuis tegen Kremer 4. De avond leek nog zo goed te beginnen, de round robin werd gewonnen en dat had dit seizoen altijd goede resultaten opgeleverd. Maar aan alle goede dingen komt een eind…. Harm verloor nipt zijn single met 3-4. Tegenstander gooide 3x 180 en 1x 177 en dat bleek net iets teveel van het goede. Vervolgens was het Maikel die de stand naar 2-1 trok, hoewel dat ook niet echt makkelijk ging. Daarna was het Patje die scorend goed bezig was, maar toch behoorlijk wat moeite had om te checken. Dit kostte hem uiteindelijk de kop en hierdoor werd het 2-2. Als laatste was Dennis aan de beurt en ook hij stoorde zich mateloos aan het gepruts op de dubbels. Hij verloor en na de singles keken we dus tegen een 2-3 achterstand aan. Dan zou je denken dat we de boel weer recht konden trekken in de koppels, maar niets bleek minder waar. We verloren 3 koppels omdat we heel veel pijlen op de dubbels bleven missen… Alleen Pat en Harm wisten nog 1 potje te winnen. Einduitslag een 3-6 nederlaag.

Over twee weken de volgende bekerronde en dan moeten we toch echt uit een ander vaatje tappen. Bijzonderheden: Pat 2x 180 en Dennis, Tim en Maikel 1x 180


Ma 18-02-2019: Holthuis 4 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 19: uit naar het verre Westerhaar tegen Holthuis 4. We mochten weer eens op een bord met een surroundring spelen en dat is niet onze favoriete verlichting. Maar daar later meer over...
Round Robin was heel wisselvallig en uiteindelijk werd met 5-4 verloren. Harm miste in de laatste leg 2 pijlen voor de winst en kreeg een 79-finish tegen. Beetje zuur dus.
Harm mocht de 0-1 stand meteen recht trekken in de eerste single en deed dat ook overtuigend. Een goede pot zorgde voor de 1-1. Dennis mocht daarna en had moeite om het goede gevoel te krijgen en daar maakte de tegenstander goed gebruik van: 1-2. Vervolgens kwam Tim aan de oche en die heeft even een wat mindere vorm. Zijn tegenstander gooide een hele goede partij en zorgde voor de 1-3. Als laatste kwam Maikel aan de beurt en die knokte zich naar de winst en het tweede punt voor ons. Omdat de koppels de laatste tijd goed verlopen, hadden we nog steeds vertrouwen in een goede afloop, maar dit werd minder en minder. Wij misten veel kansen en moesten met lede ogen toezien hoe de keerls van Holthuis daar keer op keer dankbaar gebruik van maakten. Dennis sloopte nog een keer het hele bord, inclusief de verlichting, maar zelfs dat bracht geen soelaas. We wonnen 1 koppel van de 4 en daarmee werd de einduitslag een verdiende 3-6 voor Holthuis.
Bijzonderheden: Harm 1x 180, Maikel 1x 180 en Dennis 2x 180.


Ma 11-02-2019: Jackpot 1 - De Stam 1

geschreven door: Capo

Speelronde 18: de derby tegen de boys uut Winterswijk, De Stam 1. Nou is de Round Robin al niet onze favoriet en dan zit er ook nog iemand die Robin heet bij de tegenstanders. Dat is vragen om ellende en het resultaat is duidelijk, we kwamen weer eens 1-0 achter. Vervolgens mocht Pat de single gooien en hij kwam telkens net tekort. Tussenstand 0-2 en onze tegenstanders werden steeds vrolijker. Gelukkig schrikken we niet zo snel van een achterstand en werden de ruggen gerecht. Dennis gooide een hele goede single (hoewel hij het zelf uiteraard weer heel matig vond) en zorgde voor de anschlußtreffer. Daarna kwam Tim en die maakte er vrij vlot 2-2 van en tot slot liet Maikel Dennis Eskes kansloos, waardoor het alweer 3-2 voor ons was.
De laatste tijd zijn de koppels heel sterk bij ons en dat was gisteren eigenlijk ook zo (in ieder geval qua resultaat). 1 van de 4 koppels werd helaas verloren, maar de andere 3 waren voor ons. Hierdoor is het eindresultaat 6-3 geworden.
Bijzonderheden: Tim 1x 180, Maikel 1x 180 en Pat 2x 180 en een HF 109.


Ma 07-02-2019: Smitties 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Mochten er mensen zijn die zaten te wachten op dit wedstrijdverslag, dan bij deze: de wedstrijd tussen JP 1 en Smitties 1 in Delden, was op verzoek van Smitties verplaatst. Hierdoor hebben we gisteren de wedstrijd gespeeld. Anyweg, we begonnen met winst in de round robin en dat is in dit seizoen elke keer een voorbode voor succes geweest. Na de 1-0 voorsprong begon Pat met zijn single en die leverde een retestrakke pot af. Een mooi gemiddelde en een HF 157 zorgden voor een 2-0 voorsprong. Harm mocht daarna en die kwam te laat op gang. Na een 3-1 achterstand kwam hij nog wel met o.a. een 14-darter terug naar 3-3, maar in de laatste leg gooide zijn tegenstander elke beurt een tripple en dat leverde een verdiend punt op voor Smitties. Deze tegenvaller werd in no time weer weggepoetst door Tim die met een duidelijke 4-0 winst de tussenstand op 3-1 bracht. Maikel gooide als laatste zijn single en had zeker kansen maar gooide de dubbels niet en zijn tegenstander deed wel genadeloos. Dus daarmee sloten we de singles af met een 3-2 voorsprong.
Vervolgens de koppels en dat doen we de laatste tijd goed. Pat en Harm begonnen en Pat bleef goed gooien. Harm deed hetzelfde als in zijn single: wisselvallig scoren, maar de hoge scores waren dan wel echt hoog. Alle kansen werden verzilverd en daardoor een 4-2 voorsprong. Tim en Maikel gooiden daarna twee koppels op rij en na een vlotte winst in de eerste pot voor hun, werd de tweede eigenlijk de mooiste partij van de avond. Op 1-1 kregen ze een HF 170 tegen van Erwin Extercatte, maar dat deerde onze twee jonge honden niet: er werd meteen gelijk gemaakt en in de laatste leg werden de missers van Smitties meteen afgestraft. 3-2 winst en daarmee een 6-2 voorsprong. In het laatste potje gooiden Pat en Harm beiden goed en dan was er ook geen houden aan voor Smitties. Einduitslag een lekkere 7-2 winst.
Bijzonderheden: Tim 1x 180, Maikel 1x 180, Pat 1x 180 en een HF 157 en Harm 4x 180 en een HF 127.


Ma 28-01-2019: Jackpot 1 - Buddy's 8

geschreven door: Capo

speelronde 16: thuis tegen Buddy's 8 uit Goor. Uit hadden we 8-1 verloren dus het was de bedoeling om die uitslag recht te zetten. En..... Dat verliep niet al te best. De eerste leg van de round robin was typerend: Patrick staat na 15 pijlen op een dubbel en kreeg een 140-finish tegen. En dat was niet de enige 100+ finish van deze avond. Round Robin ging weer eens verloren en daarmee werd het 0-1. Pat mocht daarna beginnen tegen het lange end dat Henry Smit heet. Pat gooide goed, maar zijn tegenstander deed er nog een schepje bij op en maakte het verschil met finishes van 106 en 120, terwijl Pat een HF 118 had. Toch was het resultaat een 0-2 tussenstand. Dennis kon vervolgens zorgen voor de anschluß, maar door hieraan te denken, blokkeerde hij zichzelf vooral. Hierdoor werd het 0-3. Tim daarna tegen Martijn Soomers en Tim startte als een raket, miste een kans op een 3-0 voorsprong en vervolgens draaide de wedstrijd als een blad aan een boom. Ook Tim verloor en toen was het 0-4. Tot slot Maikel tegen John Slag en het was Bras (John) die de beste single gooide. Maikel gooide ook goed, maar zijn tegenstander gooide fantastisch. Na de singles stond het 0-5 en gezichten stonden toch een beetje op onweer bij ons. Harm kwam erin voor Dennis, maar dat leverde het eerste koppel nog geen punt op, maar de stemming sloeg al wel een beetje om. We gingen niet zo maar alles verliezen, maar er werd geknokt. Tim en Maikel zorgden voor ons eerste puntje en Pat en Harm vervolgens ook voor het tweede punt. In de laatste pot hadden we een beetje geluk dat de tegenstander niet wou uitgooien en die pakten we dus ook nog mee. Uiteindelijk de schade kunnen beperken tot een 3-6 nederlaag. Bijzonderheden: Tim een HF 100 en Pat een HF 118 en 2x 180.


Ma 21-01-2019: BEKER De Verdieping - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Bekerronde 4 oftewel de laatste 64 tegen de koploper in de eerste divisie A, De Verdieping in Haaksbergen. We begonnen met de teamronde en dat deden we behoorlijk goed: de 1-0 was hiermee een feit. Vervolgens de singles en ik kan niet anders zeggen, dat het niveau behoorlijk goed was van beide kanten en dat we het in elke single voor elkaar kregen om op de belangrijke momenten de goede dingen te doen, namelijk checken. Hierdoor maakten we het verschil. Alle singles werden gewonnen en daarmee was het 5-0 en game over. Resteerde de vraag met hoeveel punten wij naar huis konden gaan deze avond. In het eerste koppel waren Pat en Dennis een beetje de scherpte kwijt met het uitgooien en daardoor kregen de boys van De Verdieping hun eerste puntje op het formulier. Dat was dan ook meteen het laatste wapenfeit van de kant van onze tegenstander want de drie koppels daarna waren 3x 3-0 voor ons. Kortom, op naar de laatste 32!
Bijzonderheden: Dennis 1x 180 (eentje die nu echt telt), Pat 2x 180 en Harm 2x 180.


Ma 14-01-2019: XXXXL Boys - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 15: in Almelo tegen XXXXXL Boys. Iedereen weet onderhand wel, dat we het seizoen belabberd begonnen waren met 3 forse nederlagen. Dat hebben we intussen wel grotendeels rechtgebreid, maar vorige week kregen we net als de start van de competitie weer een 8-1 nederlaag aan de broek. Gisteren moesten tegen we een ander team waar we een pak op de broek van hadden gekregen, namelijk de XXXXXXL Boys. Zaak dus om wat zaakjes recht te zetten....
Round Robin was matig van ons en zorgde voor een 0-1 stand. Harm gooide daarna de eerste single en zorgde voor een 1-1 stand. Dennis verloor daarna van zichzelf. Hoeven we geen woorden over vuil te maken, want het lange end trok daarna het boetekleed aan. Stand 1-2. Maikel mocht daarna tegen Fabian Roosenbrand en eerlijk is eerlijk, Fabian is in de eredivisie van een ander niveau dan de rest... Stand 1-3. Onze gedachten gingen toch stiekem weer uit naar een dikke nederlaag. Totdat Tim met een hele fijne 114 finish ons het tweede punt van de avond bezorgde en daarmee de stand naar 2-3 bracht. Daarna was het één en al Jackpot wat de klok sloeg: alle koppels werden overtuigend en verdiend gewonnen. Waarbij met name Maikel geen dubbel meer miste! Dus niks 8-1 nederlaag, maar een lekkere 6-3 overwinning!
Bijzonderheden: Tim een HF 114, Maikel 1x 180 en een HF 120 en Harm 2x 180.


Ma 07-01-2019: Jackpot 1 - Toppertje 1

geschreven door: Capo

Speelronde 14 en de start van de tweede helft van het seizoen. De geschiedenis leert ons dat de dag na het McDanger-toernooi nooit de beste is voor de meeste van onze teams en dat geldt zeker ook voor het 1e. Tim kon niet meedoen door griep, dus dat was al een tegenvaller en verder liep het heel moeizaam bij ons, met uitzondering van de single van Dennis. De round robin was niet best en ging verloren. Pat had schouderproblemen en verloor de eerste single. Daarna gooide Dennis een goede pot en wist er ons eerste puntje uit te slepen. Bij Harm liep het vervolgens van geen kant en daardoor kwamen we 3-1 achter. Maikel gooide met vlagen heel goed, maar had een paar legs checkproblemen die hem aan het eind de partij kostten. Over de koppels kunnen we heel kort zijn: Pat en Harm kwamen nog een beetje in de buurt van een punt, maar dat lukte niet en Dennis en Maikel konden ook geen vuist maken. Einduitslag 1-8.... Hopelijk kunnen we nu sneller herstellen dan bij de start van het seizoen.
Bijzonderheden: Pat 1x 180 en Maikel 1x 180 en een HF 112.


Ma 17-12-2018: Jackpot 1 - Spankers

geschreven door: Capo

Speelronde 13, thuis tegen de Spankers en de partij die de eerste seizoenshelft afsluit. Een bekende tegenstander van ons, die niet alleen Jelle Klaasen, Remi Schildkamp en Bjorn Bakker in de gelederen heeft, maar natuurlijk ook 'onze' Luuk Boeijink. Het moet niet gekker worden, want we wisten weer de round robin te winnen en dat is meestal een goed voorteken. Zo ook nu. Alleen niet voor Pat, die gooide de eerste single tegen Jelle en kreeg geen poot aan de grond. Daarna Dennis tegen Luuk en Dennis was goed, op 1 legje na, maar voor de rest van deze pot en ook de rest van de avond echt goed. Dennis pakte Luuk in, misschien ook omdat Luuk te graag wou. Vervolgens Tim tegen Remi en dat was de wedstrijd van de breaks. Niemand wou zijn eigen legs houden, totdat Tim hier klaar mee was en zijn eigen leg wel won. Dat zorgde voor de winst en een 3-1 voorsprong. Als laatste mocht Harm tegen Bjorn en dat was de wedstrijd van de eigen legs houden... Totdat Harm in de 6e leg Bjorn wel brak en dus voor de 4-1 zorgde. Koppels waren vervolgens verdeeld: Pat en Dennis verloren van Jelle en Luuk en wonnen van Remi en Bjorn. Tim en Harm deden precies hetzelfde en daardoor werd de einduitslag 6-3 voor ons. Een prima afsluiting voor 2018 en het is d e bedoeling dat we in 2019 verdergaan waar we gebleven waren.
Bijzonderheden: Dennis 1x 180, Tim 3x 180 en een HF 113 en Harm 1x 180 en een HF 122.


Ma 10-12-2018: Jackpot 1 - Wiefke

geschreven door: Capo

Thuis tegen 't Wiefke voor speelronde numero 12. Het moet niet gekker worden, de round robin werd voor het eerst dit seizoen 2x op rij gewonnen... 5-2 in legs winst zorgde voor een 1-0 voorsprong. Daarna zorgden Pat, Harm en Tim met 12 legs op een rij (3x 4-0 dus) voor een 4-0 tussenstand. Maikel kon daar helaas geen vervolg aan geven. Hij miste een hoop wedstrijdpijlen en kreeg de deksel op de neus in de laatste leg, waardoor het na de singles 4-1 werd. De koppels waren een stuk spannender dan de singles. Pat en Harm kwamen 2-0 achter, maar kwamen terug omdat Pat een patent had genomen op 140-scores. Het werd daardoor toch nog 3-2 voor ons en daarmee ook 5-1. Tim en Maikel verloren daarna net met 3-2 waardoor 't Wiefke toch hun tweede punt binnen hengelden: 5-2. De laatste twee koppels waren duidelijk voor ons en dat betekende een goede 7-2 overwinning. Bijzonderheden: Pat 2x 180, Tim 2x 180 en Maikel 1x 180.


Ma 03-12-2018: Toornsmit 88 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 11, uit tegen Toornsmit 88 in Markelo. Zowaar, zowaar, we begonnen de wedstrijd met de tweede winst in de round robin van dit jaar. Vast van plan om deze positiviteit door te trekken, werden we snel wakker geschud: Pat verloor zijn single van een goed spelende Henk Oosterkamp. Daarna gooide Dennis echter alles in de strijd om ons weer de juiste kant op te krijgen en dat leverde resultaat op: een 2-1 voorsprong en een afgematte Dennis. Tim en Maikel wouden vervolgens niet onderdoen en wonnen ook hun singles. Koppels waren vervolgens allemaal voor ons, behalve de laatste.... Einduitslag een goede 7-2 overwinning en ook een gezellige avond met de keerls van Toornsmit. Bijzonderheden: Pat 3x 180, Tim 2x 180, Maikel 1x 180 en Harm 1x 180.


BEKER Ma 26-11-2018: UDI dart - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Voor de 3e bekerronde mochten we weer eens naar de kantine van voetbalvereniging UDI in Enschede, waar dus ook gedart wordt. Onze tegenstanders hadden niet al teveel vertrouwen in een succesvolle afloop en waren vooral gefocust op de wedstrijd van FC Twente. laten we het zo zeggen, Twente is weer drie punten dichter bij de titel en na 21 gewonnen legs op rij waren wij behoorlijk overtuigend door naar de volgende bekerronde.
Bijzonderheden: Dennis een HF 116, Tim 1x 180 en een HF 109 en Maikel een HF 101.


Ma 19-11-2018: Jackpot 1 - Vosta

geschreven door: Capo

De 10e speelronde alweer en we kregen de koploper van de eredivisie Vosta 1 op visite. Soms kun je dingen niet helemaal verklaren, maar op de één of andere manier halen we bijna altijd goede resultaten tegen deze tegenstander.
Anyweg, we begonnen weer ouderwets aan deze wedstrijd, een slechte round robin van onze kant zorgde meteen voor een 0-1 stand.
Daarna mocht Patje de singles aftrappen en dat deed hij voortreffelijk. Hij speelde tegen Frank Schasfoort en met veel hoge scores en goed checkwerk zorgden voor een gemiddelde van 28 per pijl en weer een gelijke stand. Als nummer twee kwam Dennis aan de oche en die speelde tegen en eigenlijk ook met Dannie Steghuis. Dennis ramde hem grotendeels van het bord, maar had even een dipje na de derde leg. Desalniettemin won hij met 4-1 en liet weer zien dat als het een beetje loopt bij hem, dat het dan ook echt hard gaat. Tim gooide vervolgens tegen Kevin Wensink en hoewel Tim niet eens zijn beste spel liet zien, was het genoeg om te winnen en daarmee werd het 3-1 voor ons. De laatste single werd gegooid tussen Harm en Marco Libbers. Deze partij was heel wisselvallig, een slechte leg werd opgevolgd door een goede leg, waarna er weer een slechte leg volgde, die weer werd opgevolgd door een goede. Gelukkig was Harm goed met uitgooien, want daardoor werden zowel de goede als de slechte legs gewonnen en werd het 4-0. Tussenstand na de singles werd daarmee 4-1 voor ons.De koppels begonnen ook gunstig voor ons: Pat en Dennis wonnen hun eerste koppel vrij makkelijk, hoewel het niveau niet heel goed was. Tim en Harm kwamen in hun koppel eerst met 2-0 achter, maar lieten veerkracht zien, door dit koppel alsnog te winnen met 3-2. Tussenstand was op dat moment 6-1 en dat zorgde bij ons toch voor wat minder scherpte en dat resulteerde in twee verloren laatste koppels. Einduitslag 6-3 voor ons en historisch gezien betekent dit dat Vosta weer kampioen wordt :)
Bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 104 en Tim 1x 180 en een HF 117.


Ma 12-11-2018: Buytenplaats - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Voor de 9e wedstrijd in het seizoen mochten we naar De Buytenplaets in.... Nou, op de navigatie staat Enschede, maar het was ergens op een camping meer in de buurt van Boekelo. Een belangrijke wedstrijd omdat De Buytenplaets net iets hoger staat op de ranglijst, dus we probeerden weer wat te klimmen.
We begonnen weer met de round robin en het wonder is geschied: na 8 verliespartijen in de RR dit jaar werd er voor het eerst gewonnen en wel met 5-0. Een 1-0 voorsprong was een feit. Pat gooide daarna de eerste single en dat was een mooie pot. Hij begon als een speer met een 16- en een 13-darter. Daarna werd het wat minder... Het werd uiteindelijk 3-3 en een zenuwachtige laatste leg ging uiteindelijk toch naar Pat. Hoppa, een 2-0 voorsprong. Dennis kwam daarna aan de beurt, alleen dit was niet alleen letterlijk het geval, maar ook figuurlijk. Zijn tegenstander gooide een hele strakke wedstrijd, scorend goed en met checken werd ook niet veel gemist. Helaas zorgde dit dus voor een 2-1 tussenstand. Als derde single kwam Maikel aan de oche en die maakte er een dikke winstpartij van en zorgde voor de 3-1. Als laatste mocht Harm zijn single gooien en die had het zwaar. Het liep niet echt lekker en de dubbels eigenlijk helemaal niet. Na een 3-1 achterstand kwam hij terug in de partij: 3-1 werd 3-2, 3-2 werd 3-3 en in de laatste leg trok hij aan het langste eind. Niet goed , maar wel een punt erbij: 4-1. De koppels werden weer begonnen door Pat en Dennis en die openden goed, maar verslapten. Het werd daardoor 2-2 en in de laatste leg gooiden de boys van De Buytenplaets gewoon beter dan wij en hierdoor ging het eerste koppel verloren. Daarna twee keer het koppel Maikel en Harm. Scoorde de ene goed, checkte de ander en de mindere scores van de ene werden daarna weer opgevangen door goede scores van de ander. Het werd daardoor eerst vrij makkelijk 5-2 en vervolgens ook nog 6-2. Pat en Dennis zorgden voor een fijne afsluiting met het zevende punt. Een lekkere 7-2 overwinning!


Ma 5-11-2018: Jackpot 1 - Kremer 5

geschreven door: Mr Bean

Achtste speelronde: Thuis tegen de boys van kremer 5 was het zaak om wat punten te sprokkelen. Ondanks dat Kremer 5 zonder meneer Kist kwam hadden ze een sterk team op de been. De RR zit met de week verbetering in...er werden echter weer wat dubbels gemist, maar toch moest be 9e leg de beslissing brengen. Stoeten was net iets scherper dan Tim en weer ging de RR Verloren....we komen dichterbij...er gaat nog een RR gewonnen worden dit seizoen :)
De singels werden afgetrapt door Patrick en Stoeten. Een partij die lekker voor het oog was ...patrick liet zien dat de vorm op de maandag stijgende is. Echter was Stoeten hem met zijn hoge scores net iets te machtig..het werd 2-4. Darna was het de beurt veur het lange end uut Aalten...tegen Jacob Brink leek hij makkelijk naar 3-0 te lopen...maar weer strok hij aan zijn Bom koortje en liet Jacob terug in de wedstrijd. Pas op 3-3 leek Dennis zich wat te hebben hersteld en maakte het keurig af.
Als 3e mocht Mister Nuchter aantreden tegen Cor Zorgdrager...Cor is een stabiele speler, maar dat leek onze junior niks uit te maken...vrij gemakkelijk wlste hij er met 4-1 overheen en ook hij laat zien dat de vorm langzaam aan het terugkeren is...en in dit seizoen lijkt dat van harte welkom. Als laatste mocht onze meest stabiele speler dit seizoen...Tegen Bennie Gerrits zou het niet gemakkelijk worden. Beide heren wisselden goede scoren af met met mwaaa scores...degene die het beste profiteerde was Tim en die won met 4-3. De koppels werden afgetrapt door het ervaren duo Te Kloese/Blansjaar. Scorend ruim de betere...dubbels stuk minder en de koppel werd onnodig weggegeven. Tim en Maik moest de voorsprong weer zien te pakken tegen Cor en Bennie...het ging tot de laaste leg en daar waren de Jp-ers sterker en pakten de winst. Pat en Dennis waren inmiddels weer opgekrabbeld en klaar voor de koppel. Dit lieten ze zien...snel op 2-0 voor...toen wat zond in de motor, maar gelukkig wist Pat nog net die winnende dubbel te vinden voor 3-1. BAM de winst was binnen (5-3). Er was nog 1 punt te verdelen...Tim en Maik tegen Stoeten en Brink. Ook deze ging tot het gaatje en de benzine was bij alle heren duidelijk op. Op 2-2 kregen beide koppels meerdere wedstrijdpijlen, maar uiteindelijk was maik de koelste en trok de trekker over.
Een 6-3 overwinning op een sterke tegenstander. Gezien de resultaten van de onderste teams deze week was dat een zeer gewenst resultaat. Het gaat de goede kant op, maar we zullen toch iets stabieler de avond door moeten en iets meer power moeten laten zien als we echt weer tegenstanders over de knie willen leggen.

Bijzonderheden:
Dennis 1x 180, Tim 1x 180, Michael Stoeten 3x 180, Jacob Brink 116 finish, Bennie Gerrits 1x 180


Ma 29-10-2018: Kremer 4 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Zevende speelronde, uit naar Vroomshoop tegen de keerls van Kremer 4. Café Kremer was stamp- en stampvol, dus het was een beetje kroeperi-je. Nog steeds hebben we dit jaar geen round robin gewonnen.... Ook deze keer werd er weer verloren en begonnen we met een 1-0 achterstand. Pat had daarna een behoorlijk makkelijk potje en maakte er 1-1 van. Maikel begon wat minder, maar vond daarna zijn ritme en haalde een mooie overwinning en nog mooier, voor ons de 2-1 voorsprong. Tim gooide vervolgens een goede pot en zorgde voor een terechte 3-1. Als laatste Harm en die wisselde hele goede scores af met hele beroerde. Een tussenweg zat er niet in zeg maar. En dat kostte hem toch de kop: tussenstand 3-2. Pat gooide samen met Harm de eerste koppel en goede scores van Pat, met goed finishen van Harm zorgde voor een snelle 3-0 en daarmee de 4-2. Tim en Maikel mochten daarna twee potjes achter elkaar en de eerste was een tenenkrommende: eigenlijk de hele pot net iets beter (ondanks een HF 160 tegen) en in de laatste leg gooide de tegenstander 46 uit met D10-S6-D10... Huh, echt waar? Op de één of andere manier krijgen we dit seizoen elke keer dit soort dingen tegen, maar we gaan er nog steeds van uit dat dit een keer afgelopen is. Anyweg, het werd 4-3 hierdoor. Het volgend potje leverde de jonge honden echter geen enkel probleem op en daarmee werd het 5-3. In de laatste partij was het heel gelijkopgaand, maar wist Kremer elke kansje af te maken terwijl wij ze lieten liggen, daardoor de eindstand een 5-4 winst, maar toch met de smaak in de mond van 'dit had best iets meer kunnen zijn'.... Bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 111, Maikel 1x 180 en een HF 116 en Tim 3x 180.


Ma 22-10-2018: Jackpot 1 - Holthuis 4

geschreven door: Capo

Ronde 6 en thuis tegen nieuwkomers Holthuis 4, die uit het verre Westerhaar moesten komen. Voor de wedstrijd moesten we al een bittere pil slikken, omdat Tim moest afhaken wegens een blessure. Hopelijk is het niets ernstigs en is Tim er weer snel bij, want hij werd behoorlijk gemist.
RR was weer niet zo goed, nu werd het wel een 5-4, maar helaas kon Patje de beslissende leg niet winnen. Dus weer 1-0 achter. Daarna gooide Pat de eerste single en dat leek niet goed te gaan, totdat er bij de tegenstander ook zand in de motor kwam. Hierdoor knokte Pat zich terug in de wedstrijd en wist deze nog te winnen. Daarna Dennis en die trok per ongeluk aan het koordje van zijn eigen bomgordel en blies zich op... Harm kreeg daarna de beste speler van de avond tegen zich: scorend goed en finishend zelfs nog beter. Geen poot aan de grond en daarmee een 3-1 achterstand. Maikel gooide de laatste single en die kreeg het niet al te moeilijk en maakte er gedecideerd 2-3 van. Eerste koppel Pat en Dennis (die we weer bij elkaar geplakt hadden) en dat ging goed: 3-3. Maikel en Harm daarna en dat verliep niet volgens plan, want die tegenstanders begonnen plots wel goed te gooien, terwijl dat uit het niets kwam. 3-4 dus. Daarna Dennis en Pat weer en die maakten er snel en goed 4-4 van. Alleen was daarmee de koek ook op, want het laatste koppel was weer terecht voor Holthuis. Conclusie: een vervelende 5-4 nederlaag, maar ook terecht.
Bijzonderheden: Pat 2x 180, Dennis 1x 180 en Harm 1x 180. En Tim beterschap!


Ma 22-10-2018: Jackpot 1 - Holthuis 4

geschreven door: Capo

Ronde 6 en thuis tegen nieuwkomers Holthuis 4, die uit het verre Westerhaar moesten komen. Voor de wedstrijd moesten we al een bittere pil slikken, omdat Tim moest afhaken wegens een blessure. Hopelijk is het niets ernstigs en is Tim er weer snel bij, want hij werd behoorlijk gemist.
RR was weer niet zo goed, nu werd het wel een 5-4, maar helaas kon Patje de beslissende leg niet winnen. Dus weer 1-0 achter. Daarna gooide Pat de eerste single en dat leek niet goed te gaan, totdat er bij de tegenstander ook zand in de motor kwam. Hierdoor knokte Pat zich terug in de wedstrijd en wist deze nog te winnen. Daarna Dennis en die trok per ongeluk aan het koordje van zijn eigen bomgordel en blies zich op... Harm kreeg daarna de beste speler van de avond tegen zich: scorend goed en finishend zelfs nog beter. Geen poot aan de grond en daarmee een 3-1 achterstand. Maikel gooide de laatste single en die kreeg het niet al te moeilijk en maakte er gedecideerd 2-3 van. Eerste koppel Pat en Dennis (die we weer bij elkaar geplakt hadden) en dat ging goed: 3-3. Maikel en Harm daarna en dat verliep niet volgens plan, want die tegenstanders begonnen plots wel goed te gooien, terwijl dat uit het niets kwam. 3-4 dus. Daarna Dennis en Pat weer en die maakten er snel en goed 4-4 van. Alleen was daarmee de koek ook op, want het laatste koppel was weer terecht voor Holthuis. Conclusie: een vervelende 5-4 nederlaag, maar ook terecht.
Bijzonderheden: Pat 2x 180, Dennis 1x 180 en Harm 1x 180. En Tim beterschap!


Ma 15-10-2018:BEKER More Friends - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Bekerronde 2: in Enschede tegen More Friends. Mooie locatie, leuke tegenstanders en een 9-0 overwinning. Eerlijk gezegd, de grootste complimenten zijn er voor More Friends. Ondanks de uitslagen van alle potjes, vochten ze voor elke leg en voor elk punt. En ze speelden met vlagen echt wel goed. Desalniettemin, het verschil tussen ere- en 4e divisie is wel wat te groot. Dennis en Harm gooiden nog een 13- darter in de koppels en Tim een 180 in de bierronde (zoveel leuker dan een round robin :-)). Supergezellige avond en we wensen More Friends alle succes dit seizoen!


Ma 08-10-2018:De Stam 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Speelronde 5: de derby tegen De Stam in Winterswijk. De overwinning van vorige week smaakte naar meer en daar moesten we gisteravond dan vervolg aan geven. Echter, we begonnen weer eens heel matig met de round robin, waardoor we uiteraard weer met 1-0 achter kwamen. Maarrrr, in de singels werden de ruggen gerecht! Eerst bracht Patrick de 1-1 op het bord, het was niet fraai wat we te zien kregen, maar een punt is een punt. Daarna kwam onze Mopperkoning aan de oche. Dennis had koorts, maar was ook met gooien 'on fire'. Het ging beter en beter en makkelijker en makkelijker. Hoogtepunt was de HF 153 waarmee de tegenstander compleet geknakt werd. Vervolgens Tim die hele goede legs afwisselde met matige. Gelukkig werd een mindere leg ook in winst omgezet, waardoor hij wel de winst binnen hengelde. Tot slot onze Benjamin (Maikel dus). Die heeft nog niet de vorm die hij had aan het eind van vorig seizoen, maar gisteren liet hij mentaliteit zien. Hij knokte zich in de partij en aan het eind won hij ook terecht. Hierdoor stonden we 4-1 voor en moesten we wennen aan deze luxe. De koppels werden een ander verhaal helaas. In plaats van het doorstomen naar een hele grote overwinning, werden vele kansen gemist. Scorend was het zeker niet slecht, maar dubbels raken ho maar. Alleen Tim en Maikel wisten een punt te halen en de andere drie koppels gingen een beetje onnodig verloren.

Desalniettemin, we hebben weer gewonnen en klimmen langzaam naar boven op de ranglijst.
Bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 112, Dennis een HF 153 en een 15-darter, Tim 2x 180 en Maikel 1x 180.


Ma 01-10-2018:Jackpot 1 - Smitties

geschreven door: Capo

4e speelronde thuis tegen de Deldense Smitties. Het was de vraag of het 1e de rug kon rechten na de eerste 3 rondes deze competitie. En aan het eind van deze avond was het antwoord op deze vraag een ja.
De round robin begon matig, waardoor we eigenlijk onnodig elke keer achterliepen: 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4. Helaas verloren we de laatste leg en ook het punt... 1-0 achter dus.
Pat begon daarna de eerste single en dat was een redelijk potje. Pat was niet best maar zijn tegenstander helemaal niet en daardoor werd het 1-1. Harm gooide daarna een goede pot, waarin we voor het eerst deze competitie een voorsprong pakten: 2-1. Tim bouwde de voorsprong uit naar 3-1 en tot slot had Maikel de moeilijkste tegenstander en verloor deze door een 13-darter tegen. 3-2 voorsprong dus na de singles.
Dennis kwam erin voor de koppels en hij gooide samen met Pat. Dat leverde in de eerste koppel een punt op. Tim en Harm kregen daarna de mogelijkheid om de 4-2 voorsprong te vergroten en dat gebeurde ook. Tim begon namelijk weer ouderwets te stampen en daar kon Smitties te weinig antwoord op geven. 5-2. En daarmee ook de eerste winstpartij van het seizoen :) Het derde koppel verliep voor Pat en Dennis wat minder, waardoor het helaas 5-3 werd. In het laatste koppel werd het niet echt spannend, Tim en Harm maakten er vrij vlot 3-0 van en daarmee is de einduitslag 6-3 geworden.
Dit voelt toch een stuk beter als al die potjes daarvoor en nou is het zaak dit vast te houden en er is ook nog ruimte voor verbetering!
Bijzonderheden: DENNIS heeft een 180! Pat een HF 120, Harm 1x 180 en 1x 171 en Tim 2x 180.


Ma 17-09-2018:Jackpot 1 - XXXXXXL Boys

geschreven door: Capo

Tweede wedstrijd van het seizoen, thuis tegen de heel veel XL Boys uit Almelo. Na de zeperd van vorige week wouden we graag resultaat halen, maar dat is weer niet gelukt.... Round Robin werd verloren, daarna de singles: Dennis gooide vooral tegen zichzelf en ook dat won hij niet. Kansloze nederlaag en een 0-2 stand. Pat mocht daarna tegen Fabian Roosenbrand en hoewel Pat redelijk gooide, was hij ook kansloos. Tim gooide daarna een behoorlijke pot tegen Boyd Hoevenberg en zette daarmee ons eerste punt op het bord. Maikel kon voor de aansluiting zorgen, maar kwam wat traag uit de startblokken en dat kostte hem aan het eind toch de kop. 4-1 achter. De koppels waren vier keer hetzelfde, vier keer ging het gelijk op en aan het eind verloren we met 3-2... Weer een 8-1 aan de broek en we moeten snel weer de focus krijgen om voor elk puntje hard te knokken.
Bijzonderheden: Pat 1x 180, Maikel 2x 180 en Tim 2x 180 en een HF 100.


Ma 10-09-2018:Toppertje 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

1e speelronde na een zomer lang trainen en.... Een valse start. Het was niet best van onze kant en vooral in de koppels konden we niet doordrukken op de belangrijke momenten. Harm zorgde voor het enige puntje door in zijn single van Dennie Olde Kalter te winnen. 8-1 aan de broek en we moeten snel beter.

Bijzonderheden: Pat 1x 180, Tim 2x 180 en Harm 1x 180 en een HF 100.