DC Jackpot 700

Verslagen
Ma 09-03-2020:Jackpot 1 - De Stam 1

geschreven door: Capo

Derby time! Speelronde 21 en thuis tegen de buren uit de Winterswijk, De Stam 1. Round Robin werd een prooi voor JP1, ondanks wat gepruts door Patje :-) En ondanks dat de tegenstander een Robin in de gelederen had... Patje was door de RR op scherp gezet en gooide vervolgens een goede single waarna we 2-0 voorstonden. Dennis en Tim konden er helaas geen vervolg aan geven, waardoor we al snel weer op een gelijke stand kwamen: 2-2 dus. Harm mocht de singles afsluiten tegen Thijs ten Hagen en Harm maakte gebruik van alle kansen. Met een 4-0 winst bracht hij de stand op 3-2.
In de koppels deden we goede zaken Patje en Dennis wonnen beide koppels en Tim en Harm verloren er 1 en wonnen er 1.
Einduitslag 6-3 en dat is natuurlijk lekker.

Bijzonderheden: Patje 1x 180 en een HF 100, Harm 3x 180 en Tim wist deze avond de hele triple op het bord kapot te gooien door maar liefst 6x 180 te gooien!


Ma 02-03-2020: Vosta - Jackpot 1

geschreven door: Mopper

20e speelronde, met Capo in de corona lappenmand hadden we een uitwedstrijd naar onze vrienden van Vosta. het beloofde dus een vlotte avond te worden :)
Waar vosta de laatste jaren mee doet om de titel, hebben ze het dit jaar moeilijk. Ze zijn onder ons te vinden op de ranglijst. Ook vanavond hadden ze het zwaar tegen de boys von Grolle. De RR verliep wisselvallig..we liepen uit naar een 4-1, maar vosta knokte zich terug tot 4-4...Mopper eiste de beslissende leg op en won die van Wesley brown. Daarna was Patje aan de beurt, met redelijk spel kwam hij telkens op een dubbel tercht, maar hij had in Brian Budde een tegenstander die alles voor zijn neus uitgooide. Na de 1-1 checkte Brian 84, 118 en 108 om de wedstrijd binnen te halen. Vervolgens mocht mopper. Na een goede RR kon er best een leuke pot komen met Brown. Dat werd het echter niet, na goed spel in de eerste 2 legs werden er weer tig dubbels gemist en had mopper zichzelf weer opgeblazen. Daarna mochten de young guns Tim en Malikibu. Deze grolsche krachten lieten zien hoe je wedstrijden moest aanpakken. Tim won 4-0 van Marc en Malikibu won 4-0 van Kevin. Zo gingen we met een 3-2 voorsprong de koppels in.
Het verzet van Vosta bleek echter gebroken. De koppels werden door jp goed verder gespeeld en werden met slecht 2 legs verlies allemaal binnen gehaald. Eindstand 2-7.
Bijzonderheden: Tim een 2x180, Maikel 2x 180 en een HF 100.


Ma 17-02-2020:Jackpot 1 - Toornsmit 88

geschreven door: Capo

19e speelronde, een thuiswedstrijd voor het 1e van Jackpot tegen het 88e van Toornsmit.
Dit zijn altijd mooie partijen tegen onze vrienden uit Markelo. Scherp achter de oche en gezellig om de tafel. Round Robin werd door ons gewonnen met 5-3 en daarmee konden we vol goede moed aan de singles beginnen. Echter, deze goede moed werd redelijk snel verwisseld met frustratie.... Pat kwam een beetje gelukkig met 2-0 voor, maar wist daarna amper nog triples te raken en kreeg m aan de broek. Dennis is en blijft een verhaal apart, hij was gisteren van de 7 legs in zijn single, 6 legs de baas en wist toch de partij te verliezen. Als hij zijn innerlijke demonen weet kwijt te raken, dan is er geen houden aan.
Tim kreeg de taak om de opgelopen achterstand weer weg te poetsen en dat doet onze Tim dan ook weer. Solide pot, terechte winst.
Als laatste was Maikel aan de beurt en onze young gun werd beter en beter tijdens zijn single en gooide o.a. een 104 en een 150-finish. Pure klasse! Hierdoor kwamen we weer voor (3-2) en was het zaak dat de koppels voor de winst moesten zorgen. Pat en Harm begonnen nog stroef, maar wisten uiteindelijk toch de eerste koppelwedstrijd te winnen. Tim en Maikel lieten er daarna geen gras over groeien en zorgden voor een duidelijke winstpartij en een 5-2 tussenstand. Pat en Harm deden dit daarna nog eens dunnetjes over en zorgden voor de 6-2. De laatste pot van de avond zorgde nog wel voor een verrassing: Tim en Maikel gooiden heel sterk en voor een snelle en afgetekende 2-0 voorsprong, maar daarna kwam de klad erin. Er werden veel wedstrijdpijlen gemist en uiteindelijk werd zelfs nog verloren. Onnodig en daardoor jammer, maar feit is wel dat de boys van Toornsmit ook knap blijven knokken voor elk punt.
Eindstand 6-3.
Bijzonderheden: Tim een HF 102, Harm 1x 180 en Maikel 1x 180 en een HF 104 en 150.


Ma 10-02-2020:BEKER: Yips Misfits - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Bekerronde 5 ofwel de laatste 32 in de strijd om de DVO beker. JP1 on tour naar Hengelo om tegen de Yips Misfits te spelen. Het werd een leuke avond, met sympathieke tegenstanders. De tegenstand was echter niet al te groot :) We wonnen alle singles en daarna ook alle koppels.
Maarrrrr de bierronde was er eentje om te onthouden, de Misfits hadden het licht gezien en denderden met hoge scores snel richting de eindstreep. Wij gooiden eigenlijk ook een behoorlijk geode bierronde want we bleven redelijk in de buurt.
Met 108 op het schrijfbord mochten de Misfits als eerste proberen uit te gooien en na een single 4 werd meteen de triple 18 geraakt, dus nog 50 over en de bullseye werd echt precies in het midden geraakt! Misfits hebben daarmee een mooi punt gescoord en dat was ook een mooie afsluiting van de avond.
Bijzonderheden: Maikel had maar 2x 180 :-)


Ma 03-02-2020:Jackpot 1 - Kremer 5

geschreven door: Capo

Speelronde 18 was een speelronde om snel te vergeten.... Het was gezellig met de boys uut Vroomshoop, maar er viel meer voor hun te lachen dan voor ons. Dennis wint zijn single en verlengt zijn wedstrijden met 180-streak tot 4 en Tim en Harm wisten een koppel te winnen en daarmee was de koek op.
Bijzonderheden: Dennis 1x 180 en Harm 1x 180.


Ma 27-01-2020:De Verdieping - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Het werd een lange maar gezellige avond bij onze vrienden van De Verdieping. We begonnen goed en de round robin werd verdiend gewonnen. Daarna mocht Harm aan de singles beginnen en na een stroeve start werd uiteindelijk redelijk makkelijk het tweede punt binnengehengeld. Dennis maakte er in de derde partij een lange pot van en verloor nipt met 3-4. Tim zorgde er in zijn single voor dat we het verschil weer op 2 punten kregen, al was dat ook nipt met 4-3. Maikel gooit de laatste tijd scorend fantastisch, maar is soms wat minder gelukkig op de dubbel... Gisteren verloor hij daardoor volledig onterecht met 3-4 en dat is sunde. Tussenstand na de singles 3-2 voor JP.
Dennis en Harm gooiden de eerste koppelwedstrijd en Dennis nam revanche voor zijn single, hij scoorde goed en Harm gooide 158 uit in de vijfde leg voor een 4-2 voorsprong. Tim en Maikel kregen in de tweede koppel in de vijfde leg het deksel op de neus en dat was ook niet nodig, maar ja, we verloren wel het punt en de stand was daarmee 4-3. In het potje daarna lieten Tim en Maikel niets aan het toeval over en na een duidelijke 3-0 werd het 5-3. In de allerlaatste pot werd het weer spannend, maar in de laatste leg zorgden Dennis en Harm voor een paar goede scores en maakten zo het verschil. Dennis gooide meteen uit en zorgde voor de 6-3 eindstand.
Bijzonderheden: Dennis 1x 180, Tim 1x 180, Harm 1x 180, een HF 117 en een HF 158 en Maikel 3x 180.


Ma 20-01-2020:Jackpot 1 - FC Wanhoop

geschreven door: Capo

Speelronde 16 en we mochten thuis tegen FC Wanhoop spelen, oftewel tegen de gedeeld nummer 2 van de competitie. Het was een beetje een rare avond. We begonnen goed en wonnen de round robin. Daarna won Harm zijn single op een behoorlijk soepele manier. Vervolgens kwam Dennis wat te kort tegen Fabian Roosenbrand en stond het 2-1. Tim was de derde in de rij en die gaf eigenlijk volledig onnodig (en ook onterecht) een punt weg aan zijn schreeuwende tegenstander. Hierdoor werd het toch onverwacht 2-2 in plaats van een verdiende 3-1 voorsprong. Maikel liet in de laatste single weer eens zien behoorlijk in vorm te zijn, want hij troefde Alexander Pas op alle fronten af.
Daarmee na de singles een 3-2 voorsprong.
In de eerste twee koppels verloren we beide in de beslissende leg en beide keren was dit weer niet nodig. Het niet checken brak ons toch weer op. Hierdoor was het tegen de verhoudingen in 3-4 voor FC Wanhoop. Gelukkig lieten we wel zien dat we over veerkracht beschikken want de laatste twee koppels werden vervolgens goed gewonnen en daarmee werd de eindstand 5-4 voor ons. Op zich een goede uitslag tegen een hoger geplaatst team, we hebben ook allemaal behoorlijk goed gespeeld, maar toch het gevoel dat we iets meer hadden moeten hebben.
Bijzonderheden: Tim 1x 180, Dennis 1x 180 en een HF 127, Harm 3x 180 en Maikel 4x 180.


Ma 12-01-2020:Toppertje 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Uit naar Hengelo tegen het voor ons altijd lastige Toppertje. En ook deze keer hadden we een behoorlijk valse start. Round Robin werd met 5-3 verloren en ook de eerste twee singles van Pat en Dennis leverden geen punten op. Harm wist het eerste punt binnen te halen door een enorme afwisseling van hoge scores en lage... Checken was wel goed dus daarom won hij met 4-1. Maikel bracht weer helemaal terug in de wedstrijd door van Dennie Olde Kalter te winnen! Maar dichterbij dan dat kwamen we niet....
De eerste twee koppels werden met 3-0 verloren en daarmee was het al 2-5. Maikel en Harm knokten zich nog naar een 3-2 overwinning en een derde punt, maar toen was de koek op. Pat en Dennis konden geen vuist meer maken en verloren weer met 3-0 en daarmee werd de einduitslag een 6-3 nederlaag.
Bijzonderheden: Dennis met 1x 180, Maikel 2x 180 en Harm 4x 180.


Ma 06-01-2020: BEKER Jackpot 1 - Toorsmit 88 ea

geschreven door: Capo

Het is al weer een tijdje geleden dat er een verslag is gemaakt van onze wedstrijden. Sorry hiervoor, maar de feestdagen hadden de animo voor het schrijven even weggehaald :-) Anyhow, op 23 december hebben we thuis met 7-2 gewonnen van De Buytenplaets en op 30 december hebben we de inhaalwedstrijd uit tegen Triple UDI ook met 7-2 gewonnen. Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen mede-eredivisionist Toornsmit 88 op het programma en dit was een bekerwedstrijd uit ronde 4. En jullie raden het nooit..... Maar deze wedstrijd werd ook met 7-2 gewonnen!
Pat gooide een hele mooie single tegen Danny Jansen, Dennis won van Henk Oosterkamp en Tim won van Marco Jansen. Maikel had wat moeite met de dubbels en dat kostte hem ook de partij tegen Gean Klein Horsman. Daarna verloren Pat en Dennis nog een koppel, maar de rest werd allemaal gewonnen, dus we gaan vrolijk een ronde verder!

Verder waren er behoorlijk wat bijzonderheden: Pat 1x 180 en een HF 110 en HF 116, Dennis met een HF 104 en een 14-darter en Tim 3x 180. Ben ik dan nog wat vergeten? Oh ja, Tim gooide ook nog een 11-darter! 60-180-180 en 81 uit met 2 pijlen. Lekkâh!


Ma 16-12-2019:Jackpot 1 - Buddy's 8

geschreven door: Capo

Op papier de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie (echter, op 30 december hebben we nog een inhaalwedstrijd). Thuis tegen Buddy's 8. Een wedstrijd die zeker tot en met de singles van hoog niveau was van onze kant, maar toch een beetje zure einduitslag gaf. De Round Robin kwamen we terecht 4-1 voor, maar verprutsen daarna de vele kansen om het af te maken. Uiteindelijk ging het punt daardoor toch naar Buddy's.
Pat mocht de singles beginnen tegen Henri Smit en die had het op de heupen en gaf Pat weinig kans. Daarna Harm tegen Elkjaer Wolff en ondanks behoorlijk wat missers op de dubbels, waren de scores van Harm zo goed dat hij niet in de problemen kwam. Tim gooide vervolgens tegen Martijn Soomers en dat werd een kraker. Tim kreeg in de 7e en laatste leg nog 1 wedstrijdpijl op de bull maar die ging er niet in en Martijn gooide de partij gedecideerd uit. Tussenstand 1-3... Tot slot gooide Maikel tegen Niels Groters en Maikel knalde er naast goede scores een paar fantastische finishes in. Met als climax de 125 finish (50-25-50) voor de wedstrijd. Daarmee stond het weer 2-3. De koppels zijn de laatste tijd ons zorgenkindje: Pat en Harm kwamen er in de eerste koppel nog dichtbij (2-3 verlies) maar de andere koppels gingen allemaal hopeloos verloren, waarbij het niveau van de singles lang niet gehaald werden. Einduitslag daardoor 2-7, terwijl het gevoelsmatig veel dichter bij elkaar lag. Kortom, we moeten in de koppels beter gooiden!
Bijzonderheden: Pat 1x 180, Tim 2x 180 en een HF 107, Maikel 1x 180 en een HF 125 en Harm 4x 180.


Ma 02-12-2019:Jackpot 1 - Kanslozen

geschreven door: Capo

Thuis tegen De Kanslozen in de 11e speelronde:
We begonnen goed en wisten de round robin ruim te winnen. Dat is meestal een voorbode van een goede uitslag voor ons. Toch draaide de stemming een beetje bij ons. Pat gooide hele goede scores, maar verloor zijn single door niet te checken. Daardoor verloor hij met 2-4 terwijl hij in 5 legs de sterkere speler was. Dennis kwam hierna en dat was na twee legs niet checken einde wedstrijd. Dennis zoals we hem niet willen zien, zeg maar.
Tim kwam daarna aan de oche en die kwam ook met 2-0 achter, maar knokte zich vervolgens naar een overwinning. Niet mooi, maar wel een punt en dat is een compliment waard. Harm gooide als laatste ijzersterk en had met een heel hoog gemiddelde kunnen eindigen als hij niet een paar legs vernaggelde op de dubbel. Desalniettemin had hij een patent op 17-darters en wist er een 3-2 tussenstand van te maken. De koppels waren wisselvallig en werden eerlijk verdeeld tussen de beide teams. Pat en Dennis wonnen er 1 en verloren er 1 en dat gold ook voor Tim en Harm. Einduitslag 5-4 voor JP1 en toch een beetje het gevoel dat er meer in zat voor ons.
Wel weer een hele leuke avond met onze tegenstanders en dat is ook wat waard.
Bijzonderheden: Harm 1x 180


Ma 25-11-2019 BEKER:platenkamp 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Derde ronde van de beker en wij mochten uit naar Borne. Het team van Platenkamp 1 was onze tegenstander, maar in de praktijk hadden we het vooral moeilijk met de lage temperatuur. Iedereen had het koud en dat was te zien in de scores. Tim trok uiteindelijk de jas maar weer aan, dus dat zegt genoeg.
Desondanks was het een gezellige avond en werden we feestelijk getrakteerd op diverse hele warme hapjes om dat temperatuurprobleem een beetje te verhelpen.
Werd het dan nog spannend? Nee, dat niet. We kwamen eigenlijk geen moment in de problemen, alleen Tim wou het maximale uit zijn contributie halen... Alle overige potjes werden met 3-0 gewonnen en de ouderwetse bierronde ook.
Einduitslag 9-0 en een ronde verder.
Bijzonderheden: Harm 1x 180 en Dennis deze keer geen 100 finish.


Ma 18-11-2019:Smitties - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Wedstrijd nummer 10 deze competitie en we moesten uit naar Delden tegen de Smitties. De wedstrijd was eigenlijk net als het weer gisteravond, soms een beetje stormachtig, soms druilerig, soms met opklaringen maar soms ook een lichte depressie.
Round Robin was in ieder geval weer helemaal niks en daardoor kwamen we weer eens 1-0 achter.
Pat gooide een hele goede eerste single en bracht de stand weer gelijk.
Dennis kon het net niet bolwerken in zijn single, waardoor we weer tegen een achterstand keken.
Harm gooide een hele behoorlijke pot om er toch weer een gelijke stand van te maken. Maikel had de zwaarste tegenstander en kwam toch wat tekort in zijn single waardoor het 2-3 werd.
Eerste koppel Pat en Dennis en daar was helemaal niets op aan te merken: een knappe 3-0 overwinning en het was weer gelijk (3-3).
Daarna twee koppels van Harm en Maikel en enigszins frustrerend werd er twee keer 3-2 verloren.... Tussenstand 3-5.
Laatste koppel van Pat en Dennis was weer een goede en ook weer een 3-0 voor ons, waardoor de einduitslag een 4-5 nederlaag is geworden.
Het was wel weer heel gezellig met de boys van de Smitties!

Bijzonderheden: Pat 1x 180, Dennis alweer een HF 100 en Maikel had een hele fraaie HF 137.


Ma 11-11-2019:Jackpot 1 - Spankers

geschreven door: Capo

9e speelronde en we mochten thuis tegen onze vrienden van de Spankers en dan is het natuurlijk altijd fijn om onze Luuk weer te zien. Kennelijk vond Luuk het ook weer fijn thuiskomen bij Bar 700, want hij gooide de ene 180 na de andere er in (in totaal 5 stuks)... Dat kostte ons bijvoorbeeld al de Round Robin, waarin de Spankers veel scherper waren dan ons, waardoor het 0-1 werd.

Desalniettemin draaide de wedstrijd daarna snel om: Pat was beter dan Remi Schildkamp en zorgde voor de 1-1. Dennis begon sterk aan de wedstrijd tegen Luuk, maar werd vervolgens scorend behoorlijk in de hoek gezet. Luuk had wat problemen met checken en daardoor bleef Dennis goed in de partij. Toen Luuk na 4 legs minder begon te scoren, was Dennis er als de kippen bij om het puntje binnen te halen. 2-1 voor ons.
Tim gooide een goede pot tegen Levi de Witte en zorgde snel voor een 3-1 voorsprong, waarna Harm tegen Bjorn Bakker moest. Dat was een ook een goede pot waarin Harm geen kans op de dubbel onbenut liet. Bjorn kwam nog even sterk terug, maar Harm zorgde met een 4-1 winst ook voor de 4-1 tussenstand.
Het eerste koppel was ook voor ons: Pat en Dennis wonnen terecht en maakten er 5-1 van.
Helaas kwam daarna de klad erin: de Spankers zetten er een tandje bij en bij ons ging het een stuk minder en dat resulteerde in 3 verloren koppels en een 5-4 einduitslag.
Al met al een leuke avond met in totaal maar liefst 14 180-ers. Daarvan gooide Patje er 3, Harm 2 en Dennis nog een fijne HF 100.


Ma 04-11-2019:De Stam 1 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

De derby tegen de boys van De Stam 1 in Winterswijk! Round Robin werd matig gestart, maar uiteindelijk maakten we de 4-4 en moest een beslissende leg gegooid worden. Maikel liet toen zien dat hij de man in vorm is en zorgde voor het eerste punt. Pat mocht als eerste de single gooien en ondanks een hele beroerde eerste leg, knokte hij door naar de winst. Harm moest vervolgens aantreden tegen Robin Smees en dat verliep niet helemaal volgens plan: uitslag 2-4 en daarmee had De Stam zijn eerste puntje binnen. Aan Tim de taak om onze voorsprong verder uit te breiden. En dat deed Tim op spectaculaire wijze. Een hele matige eerste leg, die wel gewonnen werd, werd gevolgd door hele fijne 95 finish in de tweede leg en daarna kwam het klapstuk van de avond want Tim gooide een 12-darter met een HF 164. Tegenstander was daarmee KO en Tim zorgde voor een 3-1 voorsprong. Tot slot gooide Maikel zijn single en die was scorend weer goed, maar soms met checken wat minder. Desalniettemin wel een dik verdiende winst en een 4-1 tussenstand.
Pat en Harm begonnen aan hun eerste koppel en dit werd een zware en lange pot. In de beslissende leg drukten de oldtimers goed door en gaven JP 1 een 5-1 voorsprong. Tim en Maikel hadden het in hun eerste koppel lastig en ook daar moest een beslissende leg gegooid worden en daarin deed onze Maikel het volgende: eerst een score van 132, daarna een 180-er en als toetje een HF 154.... 466 punten in 9 pijlen. Lekkâhhh! Die andere 235 punten gooide Tim er overigens bij en dat zorgde dus samen voor een 6-1 tussenstand.
In de tweede koppelwedstrijd van Tim en Maikel, kon je merken dat de zware pot ervoor en de hele hoge temperaturen in de kroeg hun tol gingen eisen. Helaas werd deze partij verloren en werd het 6-2. Pat en Harm mochten afsluiten en dat deden ze goed: in de laatste leg gooiden zowel Pat als Harm 1x 180.
Bijz.heden: Pat HF 104 en 1x 180, Harm 1x 180, Maikel 1x 180 en HF 100 & 154 en Tim 2x 180 en HF 164!


Ma 28-10-2019:Jackpot 1 - Vosta

geschreven door: Mopper

Vanavond stond de wedstrijd tegen Vosta op het programma. Waar ze normaal gesproken hoog op de ranglijst staan zijn ze nu nog onder ons te vinden.
Het zou een avond worden met twee gezichten....oftewel een aspinal-priceje :) De RR verliep goed en werd verdient met 5-3 gewonnen.
Als eerste mocht Pat aantreden tegen Brian Budde. Waar Brian in de RR geen pepernoot wist te raken ging hij in de singel als een komeet van start...met 2x180 was hij 6 pijlen onderweg naar een 9 darter, maar het mocht niet zo zijn..hij besloot de leg in 14 darts....ook in leg twee ging brian verder..weer na 12 darts op een dubbel, nu stokte de motor een werden er dubbels gemist. Patje profiteerde dankbaar en maakte er 1-1 van. Daarna was het eenrichtingverkeer...Pat kwam langzaam los en liep verder weg en besloot de partij met ook een mooie 14 darter. Als tweede mocht Dennis tegen Wesley Brown. Het werd een wedstrijd van kansen over en weer waar Dennis er iets teveel liet liggen, waar wesley gebruik van maakte en zo met 4-2 won. Daarn was het Tim tegen Kevin Wensink. Dit werd een mooi potje met goede scores. Tim plaatste 1 break en kon het in leg 6 afmaken. Kevin dacht er anders over en zette hem na 12 darts op 66 ...echter stond Tim al na 12 op 36 en maakte met 14 darts een einde aan de partij.
Als laatste was het de beurt aan Malikibutegen Marco Libbers. En hoe raar kan het spel zijn...waar Maikel al weken fantastisch scoord en geen dubbel kon raken is het nu anders...matig tot redelijk scorend maar snel op de dubbels. En zo wist hij er een 4-1 winst uit te halen.
4-1 voor dus. Een ongekende luxe tegen een team dat in de laatste 3 seizen twee x eerste en 1x tweede zijn geworden.
Nu kwamen de koppels, en zoals vooraf al aangegeven had deze wedstrijd twee gezichten, bij Vosta ging men beter gooien en bij ons wist alleen pat zijn niveau te houden en goed door te gooien. Pat en Dennis kregen in hun beide koppels nog een matchdart, maar helaas ....alle koppels werder verloren en zo draaide de avond nog zeer lelijk.
Vooraf zouden we met de 4-5 gedacht hebben dat het een redelijk resultaat zou zijn, achteraf is het teleurstellend....but he that's all in the game!! Volgende week in de Derby bij de stam maar eens kijken of we wel de 5 punten grens kunnen bereiken.


Bijzonderheden: Patrick 3x180 + 14darter, Tim 2x 180+14darter Brian 2x180+130, Kevin 1x180 en Marco 1x180


Ma 21-10-2019:Toornsmit - Jackpot 1

geschreven door: Capo

Het was een enerverende avond in Markelo....
De emoties vlogen alle kanten op, net zoals de verdeling van de punten. We begonnen weer eens heel slecht aan de round robin en ondanks een kleine opleving werd deze terecht verloren. Daarna begon Patje aan de singles en dat was een nogal moeizaam potje...
Desalniettemin won hij wel en trok daarmee de stand gelijk. Dennis gooide weer een hele behoorlijke pot en bezorgde ons de voorsprong. Harm deed eigenlijk hetzelfde en zorgde voor een derde punt. Als laatste mocht Maikel weer laten zien dat hij de triples heel makkelijk raakt, en dat deed hij ook. Enige minpuntje van het darten is het moeten eindigen met een dubbel en dat kostte onze man en the match wel de partij... Wel even een waarschuwing voor alle aanstaande tegenstanders: als Maikel ook de dubbels gaat raken als de triples, dan kun je net zo goed thuis blijven... Koppels werden een verhaal apart, Dennis en Pat wonnen beide koppels en Maikel en Harm verloren beide koppels met 3-2 ondanks een heel goed niveau...
Einduitslag 5-4 winst, met mooie spannende partijen en een aantal mooie finishes.

Bijzonderheden: Dennis en Pat 1x 180, Harm een HF 114 en Maikel maar liefst 4x 180


Ma 14-10-2019:BEKER Jackpot 1 - De Kanslozen

geschreven door: Capo

Tijd voor de beker! Ronde 2 wel te verstaan en SPOILER ALERT, dit keer geen gifbeker....

Tegen De Kanslozen uit Nijverdal, die ook in de eredivisie spelen.
Pat begint en liet zien dat hij tegenwoordig meer in de boeken zit, dan achter de oche... Onze Sheldon wist de triple maar moeilijk te vinden, maar wist er toch een marathonpartij van te maken, die hij uiteindelijk net verloor. 0-1 dus. Dennis was niet lekker in orde en zo is hij op zijn best. Tegenstander werd weinig tot niets gegund en daardoor werd het 1-1.
Harm gooide een behoorlijke pot, niet veel bijzonders, maar wel met een stijgende lijn, die hij later door heeft gezet in de koppels. Door een droge 4-0, zette hij JP1 op een 2-1 voorsprong. Als laatste single speelde Maikel en die was kort en bondig de Man of the Match deze avond. Veel hoge scores en ondanks een 111-finish die hij tegen kreeg werd het een mooie 4-1 winstpartij. Daarna de koppels en die waren redelijk duidelijk: Pat en Dennis kregen twee keer 3-0 op de broek en Maikel en Harm wonnen twee keer verdiend met goed spel. Daarmee was het al beslist door een 5-3 voorsprong en zijn we dus weer een ronde verder.
Bierronde werd heel sociaal aan de tegenstander gegund, die de lange rit naar Nijverdal weer moesten maken :-)
Bijzonderheden: Maikel 1x 180 en Harm 2x 180


Ma 07-10-2019: Kremer 5 - Jackpot 1

geschreven door: Capo

De uitwedstrijd tegen Kremer 5 is het verhaal van dubbeltjes en kwartjes.... Heel veel dubbeltjes op zijn kant, maar door heel veel gemiste dubbeltjes, vielen de kwartjes de verkeerde kant op. Tim won in ieder geval zijn single en in alle andere potjes werden we net tweede. Einduitslag 8-1, maar dat doet niet helemaal recht aan de verhoudingen.... Bijzonderheden: Dennis en Tim 1x 180, Maikel en Harm 2x 180


Ma 30-09-2019: Jackpot 1 - De Verdieping

geschreven door: Capo

Vierde wedstrijd en in ons thuishonk viel er dit keer ook veel te vieren tegen onze vrienden van De Verdieping. Round Robin werd met 5-3 gewonnen en dat leverde de voorsprong op.
Daarna de single van Harm: niet hoogstaand maar wel 4-0 winst. Deze pot was echter niet meer dan een slappe opmaat voor het geweldige optreden dat kwam in de 2e single.... Want, beste lezers hou je vast, we kregen gisteren old school Dennis aan het bord! In plaats van de zelfdestructieknop weer eens in te drukken, had hij gisteren de (licht stoffige) knop van de 'nitroboost' teruggevonden. Met tegenstander Richard Wilmink op een dubbel werd eerst 118 uitgegooid en in de volgende leg werd onder de hoogste druk 80 soepeltjes gecheckt, waardoor onze Dennis een links-rechts combinatie uitdeelde die fataal was voor zijn opponent. Dennis maakte het daarna koeltjes af met nog een paar goede legs. Tim was nog vol verbazing terwijl hij aan zijn single begon en was niet al te best. Maar wel goed genoeg voor een 4e punt.
Als laatste gooide Maikel zijn single en die maakte er een spannende pot van waarin heel veel dubbels gemist werden. Bij 3-3 stampte Maikel er een 16-darter in en zorgde voor een 5-0 tussenstand. In de koppels meer van hetzelfde: we waren telkens ietsje beter dan onze tegenstanders en liepen uit naar 6, 7 en 8-0.
Het laatste koppel zorgde voor het meeste vuurwerk, Maikel ramde in de eerste leg een 146-finish erin en daarna heeft Tim zelden meer een triple gemist. Einduitslag 9-0.

Bijzonderheden: Harm 1x 180, Tim 3x 180 en Dennis 1x 180 en een HF 118 en Maikel een HF 146.


Ma 23-09-2019: FC de Wanhoop - Jackpot 1

geschreven door: Capo

3e wedstrijd van het seizoen en het was er eentje om snel te vergeten: Round Robin werd terecht verloren. De 1e single van Dennis bracht ook geen puntje. Patje gooide een matige pot, maar wist uiteindelijk te profiteren van de vele missers van zijn tegenstander. tussenstand 1-2. Maikel gooide de 3e single en was degene die het best gooide van onze kant. Helaas verloor hij uiteindelijk met 4-3, terwijl hij 6 van de zeven legs de betere was... Checken kostte hem (en ons dus) de kop. Als laatste kwam Tim aan de oche en die werd op waarde geklopt. Tussenstand 1-4 en alle alarmbellen gingen af: Harm kwam erin voor Dennis om toch iets van een ommekeer te krijgen. Dat was althans het plan en dat plan viel in duigen uiteen. De eerste koppelpartij van Patje en Harm was een kansloze. Daarna was onze hoop gericht op de jonge honden van ons team, namelijk Tim en Maikel en dat leverde ook niet het gehoopte resultaat op. Alles wat tegen kon zitten, zat tegen en toen de stof weer optrok was het inmiddels 1-7. In het laatste koppel wisten Patje en Harm de ruggen enigszins te rechten. Een achterstand van 0-2 werd omgedraaid en pas in de laatste leg bleek de inbreng van Harm toch nog wat positiefs te brengen.... Hierdoor werd de einduitslag 2-7.

Bijzonderheden: Pat, Maikel en Tim 1x 180 en Maikel had ook nog een HF 105.


Ma 16-09-2019: Jackpot 1 - Toppertje

geschreven door: Capo

Als tweede wedstrijd stond Toppertje op het menu en op de 1 of andere manier is dat het team waar we geen beste resultaten tegen halen... We begonnen echter voortvarend door de Round Robin te winnen, waarin Harm nog een mooie 12-darter gooide.
Daarna de singles en ..... die waren niet best... Pat zat aan de pijlen te trekken en kwam niet in zijn hum. Dat betekende een 1-1 stand. Dennis had na leg 1 de 'self-detonate knop' gevonden en ging vlotjes van het bord. 1-2 dus... Tim heeft zijn vorm ook nog niet gevonden, hoewel dat natuurlijk een kwestie van tijd is. Helaas leverde dat gisteren nog geen resultaat op en werd het 1-3.
Harm mocht als laatste tegen Dennie Olde Kalter en dat werd een behoorlijke pot. Harm kon er net geen 3-3 van maken en verloor dus met 4-2, waardoor we tegen een 4-1 achterstand aan keken. In de koppels begonnen we weer wat te herstellen: Dennis en Pat maakten er 2-4 van en daarna gooiden Tim en Harm een goede partij om er 3-4 van te maken. Even was er de hoop dat we het nog konden omdraaien, maar toen gooide Toppertje de deur hard in het slot en maakten er snel 3-5 en 3-6 van.

Conclusie: we halen in ieder geval meer punten dan vorig jaar en er is voldoende ruimte voor verbetering...
Bijzonderheden: Pat 1x 180, Tim 1x 180, Harm 1x 180, een HF 112 en een 12-darter.


Ma 09-09-2019: De Buytenplaets - Jackpot 1

geschreven door: Capo

De eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 zit er alweer op en na het debacle van onze vorige seizoenstart, kunnen we nu al concluderen dat we uit de startblokken zijn geschoten.
De eerste Round Robin werd meteen winnend afgesloten en daardoor pakten we een 1-0 voorsprong. Daarna de singles en Dennis begon tegen Danny Blom. Hoewel onze Dennis weer eens mopperend van de baan stapte, deed hij dat wel met een overwinning. Dat is een goed teken, want dat betekent dat het nog veel beter kan, terwijl winst een zekerheidje is :-)
Patje mocht tegen Oswald Blikman en na een stroeve start ging het beter en beter. Pat knokte zich terug in de wedstrijd en gooide 110 uit terwijl Oswald op een dubbel stond.
Harm gooide vervolgens tegen Tim Ter Mors en dat was scorend erg goed, alleen jammer dat dat een beetje teniet werd gedaan op de dubbels. Desalniettemin won hij wel met 4-2.
Maikel wou als laatste niet achterblijven en gooide een gedegen pot tegen Mike Weterholt en bracht de stand op 5-0.
De koppels begonnen we ook nog goed: Dennis en Pat wonnen de eerste koppelwedstrijd. 6-0 tussenstand en daarna was het een beetje op bij ons. De overige koppels werden verloren en daalde het niveau nogal. Maar goed, laten we het positieve eruit halen, we zijn goed gestart, maar moeten wel de hele wedstrijd ons niveau halen...

Bijzonderheden: Dennis HF 120, Pat 1x 180 en HF 110 en Harm 2x 180.